Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

geen grote pakketjes naar internet via alcatel modem/router

Anoniem
paulverkerk
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb pas geleden mijn adsl modem voor mxstream gehackt naar een alcatel speed touch pro. Dat is allemaal gelukt. Er is alleen 1 ding niet helemaal goed. Ik heb de firewall van de router uitgeschakeld, maar toch kan ik niet inloggen in de hotmail site of mailtjes verzenden met meer dan 8 tekens.
  Wel kan ik msn'en kazaa gebruiken en andere sites bezoeken. Ik denk dus dat mijn router/modem geen 'grote' paketjes meer doorlaat. hoe kan ik er voor zorgen dat deze dat wel doet?

  Ik werk met windows xp pro, hierin heb ik de firewall uitgeschakeld. Ik heb een netwerk met 4 pc's. Op elke pc is de gateway 10.0.0.138 ingevuld en de dns van hccnet. Als ip adres heb ik 10.0.0.150 en oplopend gekozen.

  Ik hoop dat u/je me kunt helpen!!
  Alvast bedankt!
 • Probeer het eens vanuit de DOS-prompt met het commando:
  [code:1:1a03670848]Ping -f -l 1500 62.251.0.6[/code:1:1a03670848]
  Met dit commando zie je of het pakket gefragmenteerd moet worden.
  Verlaag de waarde 1500 totdat je de waarde hebt waarop het pakket niet meer gefragmenteerd wordt. Zoek op dit forum hoe je die waarde kan instellen in Windows 98. Ik heb dat zo niet paraat, maar dit is een van de stappen in het optimaliseren van het gebruik van je verbinding.
 • het blijkt dat dit 1200 is….en nu? ik kan nergens in dit forum iets vinden.
  Toch lijkt mij dat ik dit moet veranderen in de instellingen van mijn router/modem en niet in windows of heb ik dit mis?
 • MTU waarde dien je in het register in te stellen, moet effe zoeken in welke key precies…, misschien iemand anders die het zo weet?

  Hier staat het meeste wel uitgelegd:
  http://www.speedguide.net/Cable_modems/cable_reg_win2k.shtml
 • ik ben naar deze site geweest, en gedaan wat er werd gezegt, maar niks werkte er.

  Ook snap ik nog steeds niet waarom ik in mijn computer iets moet wijzigen. Voordat ik mijn router gebruikte werkte alles prima. Waarom moet dan toch in mijn computer iets veranderen i.p.v. mijn modem/router.

  zijn er nog andere opties? Is er niemand op dit forum die ook dit probleem had en dit toen heeft opgelost??
 • De meeste routers gebruiken een andere MTU waarde dan de standaard-waarde van Windows (1500). Hierdoor wordt je verbinding niet optimaal gebruikt.
  De instelling van Windows is de standaard-waarde voor een intern netwerk.
  Deze waarde geeft aan hoe groot een pakket mag zijn die per keer wordt verzonden.
  Windows verzendt dus een pakket van 1500 in een keer.
  Je router moet dat pakket opknippen in 1 pakket van 1200 en 1 pakket van 300.
  Dat betekent dat ieder tweede pakket slechts voor 25% wordt gebruikt. Dit levert een vertraging op van 3 pakketten per 8 pakketten. Immers als ik 6000 eenheden wil verzenden, kan dat in 5 pakketten van 1200. Doe ik dat in pakketten van 1500, dan worden de 4 verzonden pakketten geknipt in 8 pakketten (4 keer 1200 en 4 keer 300).
  Vandaar dat de MTU waarde goed ingesteld moet worden op je PC.
  Dit pakket instellen op je router helpt niet omdat ook op internet routers worden gebruikt. Ook die kennen dit zelfde verschijnsel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.