Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk niet door windows laten regelen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • ik heb het volgende probleem.

  ik heb 2 pc's aan een netwerk met een switch er tussen.
  1 met win xp ander win 98se
  als je die win xp op volledig netwerk klikt duurt het heel lang en dan eindelijk zie je workgroup klik je op workgroup dan staat er niet de juiste machtiging als je hem dan opnieuw opstart doet hij het soms wel soms niet. Dat is met die van win 98se net zo. Ik heb al veel dingen geprobeerd . Kan het zijn dat de netwerk kaarten niet met elkaar willen samen werken een realteck en een dynalink??

  Maar is er ook een progje dat het netwerk beheerd en niet door windows laten regelen het gaat alleen maar om een bestand verplaatsen van de ene pc naar de ander?????
 • Als het soms wel werkt, ligt het niet aan je netwerkkaarten. Zoek eens op dit forum naar alternatieve oplossingen zoals NETBUI.
  Bij Windows 98 is dit een standaard-protocol. Bij Windows XP vindt je dat in een van de directories op de CD.
 • Het zal moeten werken als je alles wat aan het netwerk hangt aan zet, pc's en printers enz. en vervolgens de windows xp cd rom via, ik dacht overige taken/functies en thuisnetwerk instellen de benodigde bestandjes heen en weer laat gaan. Vervolgens de wizard doorlopen en goed lezen wat voor soort netwerk aangevinkt moet worden. Verder heb ik altijd problemen met de ingebouwde windows firewalls. Die worden standaard aan gezet maar zet ik gelijk weer uit en gebruik zonealarm.
  rj
 • Heb je al eens geprobeerd om je bekabeling te verwisselen, klinkt namelijk als een verkeerde twist in de kabel.

  TmH

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.