Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

2 Netwerkkaarten / 1 verbinding...?

Anoniem
TmH
7 antwoorden
 • Ik heb een computer staan die zowel met het internet als met het netwerk in verbinding staat (een "router" dus). Dit systeem werkt onder Windows 2000 Server en heeft altijd goed gewerkt. Tot ik Windows eens opnieuw installeerde omdat het te traag werd…

  Hij ziet gewoon twee netwerkkaarten en twee verbindingen. Alleen als ze allebei enabled zijn doet het Netwerk het wel… en internet niet. Disable ik dan de kaart voor het Netwerk… dan doet internet het gewoon. Ik zat te denken aan een IRQ conflict maar dit is (volgens mij) niet het geval want de netwerkkaart met de internet verbinding zit op IRQ 11 en de andere netwerkkaart op IRQ 9.

  Het probleem in het kort: Ik kan maar 1 van de 2 verbindingen gebruiken, terwijl ik ze gewoon tegelijk moet kunnen gebruiken.

  Iemand enig idee wat er fout kan zijn? Meer specs nodig om het zeker te weten… vraag maar raak…

  Alvast bedankt!
 • zoiets heb ik ook een keer gehad, dat lag toen aan instellingen, als ik wilde surfen zocht hij naar het netwerk, als ik die eruit trok dan vond hij de pagina's wel. Bij mij zat de fout toen in mijn dns instellingen.
 • Ook verkeerde gateway-instellingen kunnen dit veroorzaken. Bovendien moeten de router-instellingen (of het internet delen) goed staan.
 • Maar ik kan nix fouts vinden in mijn instellingen.

  "Internet"kaart:
  * IP: Automatisch
  * DNS: Automatisch
  * Gateways: Geen opgegeven (Zou automatisch moeten gaan)

  "Netwerk"kaart:
  * IP: 192.168.1.1
  * DNS: 192.168.1.1
  * Gateway: 192.168.1.1

  En meestal werkt er maar 1 van de 2… en heel af en toe doen ze het even tegelijk maar dat is meestal snel over. En het rare is dat ik er nog nooit eerder problemen mee heb gehad terwijl ik deze pc al 600x opnieuw heb geinstalleerd…

  Groetjes
 • Al geprobeerd voor de "netwerk"kaart DNS en gateway uit te schakelen?
 • Volgens mij moet je voor je "Netwerk"-kaart de instellingen DNS en Gatewaty gewoon leeglaten…

  Het is nu namelijk zo dat je PC 2 of 3 DNS-servers en 2 Gateways heeft, en 192.168.1.1 antwoord altijd sneller… :wink:

  Als je de stekker van je "Netwerk"-kaart er uit trekt, dan is DNS-server en Gateway 192.168.1.1 niet meer beschikbaar en gaat je PC dus de juiste servers bezoeken…

  Greetz!
 • Anakin heeft zeker gelijk wat betreft de gateway. Immers je geeft daar op dat als de PC wil communiceren met de buitenwereld, dit via 192.168.1.1 moet gaan. Dat is dus niet zo.
  Bij je andere PC's geef je wel die gateway op. Die moeten immers via 192.168.1.1 naar het internet toe.
  Je DNS kan je ook uitzetten. Wil je dat niet doen, dan moet het DNS-adres het adres van de DNS-server van je provider zijn, tenzij je router ook als DNS-server is geinstalleerd. Maar dan nog moet dat adres op je router of leeggelaten worden of de DNS-server van je provider zijn. Je mag in dat geval wel op je clients dat adres als DNS opgeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.