Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

scannen/ printen over netwerk

Anoniem
None
18 antwoorden
 • hallo, mijn vraag is eigenlijk vrij simpel

  Wij hebben hier een netwerk met 3 pc's via een switch. Één van de pc's gebruiken wij als server. maargoed, ik vroeg me af of ik via mijn pc kon printen en scannen via de andere pc.

  Is dit ten eerste mogelijk? Daarna hebben we het er wel over hoe dat eventueel moet :P

  groeten K.
 • Printen kan in ieder geval wel, en daarbij maakt het niet uit welke computer de opdracht geeft en ontvangt (zolang de ontvanger een printer heeft).
  Scannen is mij nog niet gelukt.
 • En hoe klaar ik de klus om te kunnen printen???
 • Bij de netwerkinstellingen gewoon het printer delen inschakelen, misschien nog de printer op andere computers installeren, dat weet ik niet meer.
 • Je kan op de computer die de printer heeft de printer delen (mits file- en printersharing is geinstalleerd) indien de pc die naar die printer wil printen hetzelfde OS is, kan je middels het netwerk naar de gesharde printer browsen en dubbelklikken, hij zal dan de drivers van de pc halen die fysiek de printer heeft en shared. Indien het verschillende OSen betreft, kan je aditionele drivers installeren.
 • Onze server (P1 233MHz) draait met WindowsMe en onze andere pc ook (celeron 300MHz) Mijn eigen pc (athlon 1700+) draait met windowsXP … kan dit problemen geven?
 • Activeer op je server bij netwerkeigenschappen bestanden en printers delen.

  Op je server is de printer al geinstalleerd. Je moet daar bij de eigenschappen van de printer aangeven dat je deze wil delen in het netwerk en je geeft de printer een naam voor op het netwerk.

  Op je Celeron met hetzelfde OS zoek je via de netwerkomgeving je server op. Als het goed is zie je dan ook je printer be de gedeelde mappen. Klik er met je rechtermuisknop op en kies installeren.

  Op de computer met XP ga je gewoon een printer installeren. Je moet echter aangeven dat het om een netwerkprinter gaat. Hou de XPcd bij de hand voor de drivers. De rest wijst zich vanzelf.

  BTW Waarom heb je je vraag niet [b:38d323eae6] hier[/b:38d323eae6] gesteld? :P
 • thanx sjoerd… ja op dat forum hebben ze niet zo veel netwerk experts :oops:
 • [quote:e7068ac0fb="kajutsa"]thanx sjoerd… ja op dat forum hebben ze niet zo veel netwerk experts :oops:[/quote:e7068ac0fb]

  Ze hebben er 2….
  En die hadden je allebei kunnen helpen. :P
 • [quote:2332fb466f="kajutsa"]thanx sjoerd… ja op dat forum hebben ze niet zo veel netwerk experts :oops:[/quote:2332fb466f]
  Daar ben ik niet zo zeker van…
 • als er een tab blad is met skeners ja dan kan het maar niet als dat er niet maar als het er is dele doen lieke me zo en andres ja ja dan weet ik het niet :oops: :oops: :oops:
 • [quote:1406f404ab="[-P.C.F.-]eddie"]als er een tab blad is met skeners ja dan kan het maar niet als dat er niet maar als het er is dele doen lieke me zo en andres ja ja dan weet ik het niet :oops: :oops: :oops:[/quote:1406f404ab]

  Er wordt jou ook niets gevraagd.
 • Inderdaad… Kun je AUB ook een beetje moeite doen voor een post? Ik probeer je ook al in het moederborden-forum te helpen, maar ik heb moeite om jouw posts te lezen! Beetje goed Nederlands en goede zindsbouw is nooit weg :)

  Ik probeer je hiermee niet aan te vallen, maar let er even op :)

  –> ONTOPIC: Ik heb van iemand per pm een mooie beschijving ontvangen en ik ga even aan de gang … als ik eventueel nog vragen heb, horen jullie ze wel :)
 • Het zou wel leuk wezen als je hier ook even laat weten hoe je het uiteindelijk gefixed hebt Anthony.
  Er zijn vast meer mensen die graag hun printer en scanner delen in het netwerk.
 • Printer weet ik natuurlijk al, maar die scanner…ik ben ook benieuwd.
 • de printer werkt al bijna… het is me al gelukt om met één pc via de andere te printen. Maar hoe je moet scannen is voor mij ook een raadsel! :(
 • [quote:102690a2c1="kajutsa"]de printer werkt al bijna… het is me al gelukt om met één pc via de andere te printen. Maar hoe je moet scannen is voor mij ook een raadsel! :([/quote:102690a2c1]
  Bepaalde HP scanners ondersteunen de mogelijkheid om over het netwerk te scannen, echter dit is maar een beperkt aantal, ik weet niet of er onder de andere merken scanners worden verkocht die deze optie hebben, maar het dient ten alle tijden een optie te zijn op de scanner en is niet zo vanzelfsprekend als printers delen.
 • Zelf gebruik ik 4 computers.
  Op 1 zit een printer en op een andere een scanner.
  Op de computer waar de scanner zit heb ik een vituele printer ingeteld.
  Als je scant en naar die printer een opdracht stuurt, gaat de printer het zogenaamd uitprinten.
  Als trukje is dat bij die virt.lpt1 een netwerkpad achter zit.

  Bijv. //P3/canon210
  Die canon210 printer is via het windows netwerkje gedeelt als een public printer.

  Ik heb wel een tijdje moeten kloten om het werkend te krijgen.
  Zelf het windows regedit is even gebruikt…

  Dus probeer het trukje maar, maar kijk uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.