Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos netwerk...

Anoniem
jasperlevink
6 antwoorden
 • Hallo mensen.

  Men ma wil een nieuwe computer kopen. We hebben echter een groot probleem. We hebben geen plaats om een complete pc te stallen. Daarmee wordt een laptop wel heel handig.

  Een probleem dat dan wel rijst is het netwerk. Je bent mobiel, maar het is niet te doen om overal in het huis een aansluiting voor het netwerk te maken. Daarom ben ik op zoek naar een (goedkope) draadloze oplossing. Ik denk dat ik op zoek ben naar een PCMCIA kaartje en een zender? Kan iemand mij meer vertellen over draadloze netwerkverbindingn of een site wijzen? Worden er totale oplossingen voor beginners verkocht? (bijv. door sitecom)

  Bedankt.
 • Hoi Jasper,

  Een draadloos netwerk is zeker een goede oplossing voor je probleem. Als je al eerder hardware hebt geinstalleerd is het aanleggen van een draadloos netwerk wel te doen.

  Een goed merk is tegenwoordig bijvoorbeeld Edimax. Voor een netwerk tussen een computer en een laptop heb je nodig:
  - Set Wireless LAN PCI Adapter (PCI Card + PCMCIA Adapter) –> PC
  - Wireless Lan PCMCIA Adapter –> Laptop

  De totale kosten van bovenstaande hardware zijn ongeveer €119 + €109 = €228,00. Nog een behoorlijk bedrag, maar daar heb je wel wat gemak voor terug….

  Groetjes,

  Onno de Vries
  [i:e9a377ff7a]PCBoulevard[/i:e9a377ff7a]
 • Hé Onno.

  Bedankt voor je reactie.

  Maar ik snap het nog niet helemaal. Ik dacht dat je een access point nodig hebt die fungeert als een soort HUB/SWITCH? Heb je met deze twee kaarten alleen een verbinding tussen deze twee, of is dit WLAN aan te sluiten op het gewone LAN?
 • Hoi,

  Een AccessPoint heb je normaal nodig bij een draadloos netwerk van drie systemen (pc's of laptops) of meer. Bij twee computers, of in jouw geval een computer en een laptop heb je dus geen AccessPoint nodig. Wel heb je met deze twee kaarten alleen een netwerk tussen twee computers. Je kunt via het netwerk wel bijvoorbeeld je huidige internetverbinding delen.

  Groetjes,

  Onno
 • Om de netwerken te koppelen heb ik dus wel een accespoint nodig? Een aantal accesspoints hebben namelijk die mogelijkheid dacht ik…

  Het zou wel een stuk voordeliger zijn als het met twee zou kunnen, al zijn de uitbreidingsmogelijkheden zeer beperkt…

  Zijn er ergens héél goedkope accesspoints te koop? Heb namelijk producten gezien die tot 128 gebruikers kunnen afhandelen… 4 of 8 zou genoeg zijn…
 • Hoi JAsper,

  Acces Points heb je in soorten en maten. Welke netwerken zou je dan willen delen? In je vraag zeg je namelijk dat het alleen om een netwerk gaat tussen je computer en de nieuwe laptop.

  Een AccesPoint heb je overigens voor ruim €200,00. Met dit AccesPoint kunje nog meer computers (stations) op je netwerk aansluiten en met al deze stations bijvoorbeeld één internetverbinding delen.

  Ik hoor wel van je.

  Onno

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.