Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Win 98 + XP Winroute probleem

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Geachte medegebruikers

  Ik ben sinds enkele dagen aan het proberen om mijn ISDN verbinding te delen via het netwerk. Nu ben ik al een heel eind, alleen echt het internet delen lukt me nog niet. Ik heb één computer met Windows 98 First Edition en één met Windows XP, en op allebei is Winroute Lite al geïnstalleerd en draaiend. Maar volgens mij is het zo dat zodra op beide computers het programma draait de netwerkverbinding uitvalt. Zou iemand mij precies alle instellingen kunnen geven (IP, DNS, Gateway, Winroute, enz)…

  Alvast hartelijk bedankt:

  Martijn Pos
  martijn.pos@planet.nl
 • Je installeert Winroute alleen maar op de PC die de ISDN verbinding deelt. Het IP-adres van deze PC vul je op de andere in bij default gateway en evnetueel ook bij DNS, maar beter is om gewoon de DNS servers van je provider te gebruiken.

  In Winroute klik je op de button met het netwerkkaartje er op (interface table). Als het goed is staat je dial-up adapter daar ook bij. Nu dubbelklik je daarop en zet je het vinkje bij perform NAT ….. aan.

  Verder kun je nog wat opties aanzetten wanneer er gebeld moet worden enzo. Als het goed is kun je nu vanuit het menu action een verbinding opbouwen, als tenminste de juiste gegevens ingevuld zijn. Zodra de verbinding staat, moet je vanaf de andere PC ook kunnen internetten.
 • Heel erg bedankt voor je antwoord, ten eerste…

  Maare, welke versie van Winroute gebruik je? De pro versie? Want bij mij was er geen kopje met Interface table… En wat haalt het uit of ik bij DNS het DNS van m'n provider invul of die van mijn compu?

  Alsnog bedankt,

  Martijn Pos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.