Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Opeens 5kb/s i.p.v. 600kb/s

Anoniem
Bockempiep
10 antwoorden
 • Hallo, ik heb een probleem en ik word er HELEMAAL GEK van! Maar ja, wie niet. Het zit zo:

  Een half jaar geleden heb ik supersnel internet op de kabel aangeschaft en toen was hij ook nog supersnel. De snelheid was iets tussen de 600KB/s en 1MB/s. Ongeveer 3 maanden terug liep de snelheid terug tot tussen de 1KB/sec en 5KB/s. Ik heb toen de kabelmaatschappij de kabel en de modem door laten meten, maar daar was niks mee aan de hand. Toen heb ik windows XP er opgezet en het probleem was 2 dagen weg. Daarna was het weer 3x niks. Nu heb ik er weer WinME opzitten en alle drivers opnieuw geinstalleerd en alles nagekeken, maar nog steeds een gemiddelde snelheid van 2KB/s. Ik snap er niks van. Ik hoop dat er iemand op de wereld is die dit ook gehad heeft en/of iemand die weet wat er aan de hand is. Alvast bedankt!!! :)
 • is er misschien een illegale medegebruiker op de pc…. ? ik denk dan aan een virus, een hacker….ofzo.
  heb je een fitewall aanstaan waarmee je dat misschien kan bekijken ( zonealarm bv?) virusscanner, spyware programmaatje dat op de achtergrond meedraait?
 • En de map "tijdelijke internet bestanden" legen, kan ook wel eens helpen.
 • Mja, ik scan wel veel met Ad-Aware, maar die vind niks. Een firewall of virus scanner heb ik niet. Hoe kom ik er achter ofdat ik gehacked ben? Maar ik heb de C schijf al een keer of 3 geformatteerd en WinME opnieuw geinstalleerd dus dan zou dat virus toch al weg moeten zijn, of niet? De D schijf kan ik niet formatteren, want daar staan belangrijke bestanden op.

  Heb je nog wat tips om naar virussen en zo te scannen? :)
 • Tijdelijke internet bestanden verwijderen doe ik elke dag, maar dat helpt niks. Ook heb ik zo'n programmatje dat alle onnodige bestanden verwijderd, helpt ook niks. :-?
 • [quote:82ae723f9f="Bockempiep"]Heb je nog wat tips om naar virussen en zo te scannen? :)[/quote:82ae723f9f]
  Kijk
  HIER
  voor de link naar pc-cillin, een online virus scanner.
 • Je moet er rekening mee houden dat bij internet op de kabel het aansluitpunt gedeeld wordt. Dat kunnen behoorlijk veel gebruikers zijn.
  Hoe meer gebruikers zich aanmelden des te minder bandbreedte er over blijft per aansluiting. En dan dalen de snelheden drastisch.
  Dit is een groot nadeel van internet via de kabel.
  Groetjes, NoZtra.
 • Zelf scan ik online als ik denk besmet te zijn. Scheelt installeren en je hebt altijd de laatste "beesjes"te pakken.

  Het antivirus spul om online te scannen:

  http://housecall.antivirus.com/pc_housecall/

  Je ziet hier ergens staan:
  ……. You may also scan without registering (hier dus op klikken)

  Vervolgens wijst het zich vanzelf. Volgens mij vraagt ie als je het voor de eerste keer doet of hij iets mag installeren. Kun je gewoon op ja klikken. Daarna gaat ie een een hele berg downloaden (duurt wel even met zo'n snelheid). Als hij daar mee klaar is kun je de harde schijven aanklikken welke je wilt scannen. Heeft me al de nodige keren uit de brand geholpen.

  Succes ermee
 • Ik heb een aansluiting van Telenet (België) en die garanderen een snelheid van 600KB/s (max 10240kbps = 4096KB/s) dus het zou eigenlijk niet uit mogen maken hoeveel gebruikers er op één aansluitpunt zijn.

  Ik heb ook met PC-Cillin gescand op virussen maar er zijn geen virussen gevonden op de harddisks. Dus ik snap er echt geen bal van. Iemand nog een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? :)
 • Ja: klaag TeleNet aan :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.