Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Novel netware server en ADSL ???

Anoniem
sjouken
4 antwoorden
 • Situatie: 1 Novel netware 3.21 file en print server - 6 computers (ik 2, kids 3 en de laptop) - 2 printserver - 4 printers - 16 poorts hub. al bij al een stevig thuis netwerk.

  Ik wil adsl en maar 3 computers op het internet ?.
  Wie kan mij vertellen wat ik nodig heb.

  Het HCCNET vertelde mij dat ik een router van 320.00 Euro moest aanschaffen (Multi pc modem) dat is enigste mogelijkheid.

  ik zelf heb iets van dat kan goedkoper, wie weet het. !!
 • Als je op de PC's waarmee je het internet op wil TCP/IP installeert, dan kun je door middel van een getweakt ethernetmodem op een hub met die drie PC's het internet op.
 • Zo ver ik weet kan Novell 3.2x geen "echte" TCP/IP aan en alleen IPX/SPX. Om nu op het internet te gaan werken ben ik van lieverlee over gegaan naar WinNT (nu W2k) :evil:
  Ik weet dat Novel 5 of 6 "echte" TCP/IP kent, maar je zal voor je server een proxy moeten zien te vinden.
  Misschien dat je aan Internet-sharing kan gaan doen, maar dan heb je weer een doos "verplicht" aan staan. plus je moet je hele netwerk bijwerken met TCP/IP adressen.

  Of je moet eens proberen om een NT-server (of W2k) te nemen, hierop een proxy te instaleren (Wingate, Sygate, ISA (werkt alleen op een W2k-doos), proxy 2), en dan kijken of je de boel mbv de Gateway Services for Netware aan de gang te hacken :x

  Succes,

  John
 • :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.