Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

batchbestand bij afsluiten laten draaien? Hoe dan?

Anoniem
onci
2 antwoorden
 • Hai,
  ik vroeg mij af (samen met iemand anders in het forum) of het mogelijk is om een batch bestand te laten draaien bij het UIT loggen?
  Het zou dan om een bestand gaan dat een bepaalde map compleet verwijderd (let wel, een map in het deel c:\documents and settings). Dat zou er dan als volgt uitzien RD \S \Q C:\Documents and settings\lln* . Dit werkt overigens bij mij nog niet helemaal (probeer zelf eens met een klein mapje op een andere partitie (voor de veiligheid), noem het rommel map, open een DOSbox, type in RD \S \Q e:\romm* en je krijgt een syntax fout), maar er zijn denk ik wel mensen die ons precies kunnen vertellen wat de juiste syntax is (toch)? Probleem is volgens mij dat als ik dit in een logon script plaats ik de grootste problemen krijg: User logt in, zijn profiel wordt geladen, dan weer verwijderd…. en dan?
  Iemand een beter idee?
  Thor 2002
 • Volgens mij werkt dit niet op een werkstation, maar wel op een server.

  Active directory Users and Computers => Naar de "Organisational Unit" waar je staat => Rechtermuisklik "Properties" => Group Policy => New => Vul naam in van deze policy (anders "Edit" de andere, want hoe meer Policies je hebt, hoe langer het duurt voor je in/uitgelogd ben) => Edit => Computer Configuration (of User Configuration) => Scripts => Shutdown (Logoff) => Add (en voeg hier de batchfile toe)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.