Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Vraag over netwerk hardware

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Goedendag,

  Ik wil thuis een netwerkje opzetten met een router of hub (hoe dat ook word genoemt). De bedoeling is om 1 zo'n apparaatje te hebben en dat we met meerdere +/- 4 pc's van de printer gebruik kunnen maken maar ook op het internet kunnen.

  Weet u welk hardware ik het beste hiervoor kan kopen.

  MvG,

  Matthew
 • Iets duurder maar wel betrouwbaarder is een ster-topologie, oftwel, alle kabels komen op 1 punt samen, dit is het punt waar dus je HUB of Switch staat. Nadeel hiervan is dat als er een netwerkdevice bijkomt, je altijd een kabel moet trekken naar dit centrale punt. Een andere optie is een ring-topologie. er is geen centraal punt, ieder netwerkdevice wordt aangesloten op de voorgaande. Deze topologie wordt meestal aangelegd met Coaxkabel, dit is een zeer goedkope manier van netwerk aanleggen, maar is zeer gevoelig, bij een kleine kabelbreuk ligt het gehele netwerk plat. Wordt tegenwoordig steeds minder toegepast, ook doordat het een 10Mb netwerk is. Persoonlijk raad ik de eerstgenoemde oplossing aan. Je hebt dan een Hub of Switch nodig, UTP-Cat5 bekabeling of kant-en-klare patchkabels, en in iedere pc een netwerkkaart. Gebruik ook eens de zoekfunctie op deze site, er staan een aantal zeer bruikbare links bij over het opzetten van een netwerk.
 • [quote:0f1e3af609="Venzent"]Persoonlijk raad ik de eerstgenoemde oplossing aan. Je hebt dan een Hub of Switch nodig, UTP-Cat5 bekabeling of kant-en-klare patchkabels, en in iedere pc een netwerkkaart.[/quote:0f1e3af609] Zeker als de spullen nieuw gekocht moeten worden. Zelf ben ik vanwege een router/switch onlangs overgestapt van coax naar een 10/100 netwerk. Zal binnenkort er nog een 10/100 kaartje bijkopen. Maar op zich werk alles prima samen met de 10MBit combo kaarrten.
 • Naar welk merk hub/switch kan ik het beste kijken? (als kan url's erbij).

  Ik heb geprobeerd te zoeken op deze site maar kwam alleen bij virtual apple netwerk gebeuren uit.

  Ik dank u alvast voor u hulp. Ik heb helaas ook niet zoveel tijd op het internet omdat ik zoveel werk heb. Bijv. Ben bezig op me werk een intranet site te maken van minimaal 250 pagina's volgens mij gaat het zelfs dik boven de 300.

  MvG,

  Matthew Mul

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.