Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

ADSL Multi pc modem?

Anoniem
J.A.Maurer
6 antwoorden
 • Ik heb een vraag! Het gaat over een adsl modem. Ik heb thuis een netwerk van 2 pc's verbonden met een hub. Nu krijgen we binnenkort ADSL en ik wil dus op 2 pc's kunnen internetten. Nu kan ik het volgende doen: Of ik kan de multi pc modem bij mijn adsl abbo erbij nemen, of ik kan gewoon een ethernet modem erbij nemen en zelf een switch/router neerzetten. Zo behoud ik ook mijn netwerk namelijk! Nu is de vraag wat denken jullie wat beter is of de multi pc modem of zelf een switch/router kopen. Laat me weten hoe je erover denkt!

  Greetz,
  Stephan
 • Dat hang van je portemonnaie af. Als je kiest voor een 2e netwerkkaart moet de "hoofd" PCaltijd aanstaan. Als je een router gebruikt niet.
 • Ik zou een 2e netwerkkaart nemen (en die aan ADSL hangen) - dan kun je tenminste veiliger bestanden delen ed…
 • Maar waarom zouden die routers niet veilig zijn er zit toch een firewall ingebouwd????

  Greetz,
  Stephan
 • Ik kies zelf ook voor de multi pc modem,ik wil niet dat er altijd een server pc staat te draaien + het multi modem heeft 4 aansluitingen je kan dus altijd uitbreiden. :wink:
 • Ja ok maar mijn pa wilt bij tiscali blijven zodat ie zijn mail adres niet hoeft te veranderen. En daar verkopen ze niet de multi pc modem. Maar er schijnt wel een nieuwe type modem te zijn die erbij word geleverd die als router functioneerd. :wink: Dus ik hoef er alleen maar een switch achter te hangen en dan komt het goed! In elk geval bedankt voor jullie reacties!

  Greeetz,
  Stephan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.