Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Edimax Wireless PCMCIA kaartjes...

Anoniem
hny
5 antwoorden
 • Hallo.

  Ik ben van plan om zeer binnenkort een draadloos netwerkje aan te leggen thuis. Als Access Point + Router + 4 ports Switch in één heb ik wel aandacht voor de Linksys BEFW11S4 t.w.v. ongeveer 155 euro.

  Nu moet ik afgezien van de UTP-kabels (doh :P) nog een PCMCIA kaartje hebben voor in de laptop (Compaq Armada 4131T). Die van Edimax lijken me wel goedkoop, maar is het ook een beetje goede kwaliteit? Ik heb verhalen gehoord dat die kaartjes om de zoveel minuten of MB de verbinding resetten. Wie kan me uit de brand helpen, en zeggen waarom ik wel of juist niet dat kaartje van Edimax moet kopen? :)
 • Hallo,

  Mijn eigen ervaring met de edimax is niet goed. De set van SWEEX is wel goed binnen een half uur was het netwerk in de lucht.
 • Ik heb wireless kaartjes van Actiontec in mijn laptop (winXP) en andere pc's. Ook niet zo duur. Werkt als 'n trein. Overal in huis draadloos internetten, mailen, printen noem maar op.

  succes,
  Henny
 • [quote:b9e116445b="Saekerhett"]Die van Edimax lijken me wel goedkoop, maar is het ook een beetje goede kwaliteit? Ik heb verhalen gehoord dat die kaartjes om de zoveel minuten of MB de verbinding resetten. Wie kan me uit de brand helpen, en zeggen waarom ik wel of juist niet dat kaartje van Edimax moet kopen? :)[/quote:b9e116445b]

  Niet doen wat mij betreft. Heb er op de beurs 1 gekocht en inderdaad om de haverklap valt de verbinding weg, zelfs als ik 10 cm naast het basisstation zit! De ene keer is de verbinding 'excellent', de andere keer 'poor'. Niet doen dus, ik probeer hem nu terug te brengen naar de winkel.
 • Ik heb op de laatste HCC-beurs getwijfeld tussen Edimax en Asus. Volgens de MyCom verkoper zijn er geen verschillen. Ik heb toch voor de duurdere Asus gekozen. Geen enkel probleem ondervonden. Zou het dan toch zijn dat goedkoop duurkoop is???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.