Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netwerksnelheid 100 mbps ?

Anoniem
Marcel v W
3 antwoorden
 • Hoi,

  Als ik naar me status van me netwerkkaart kijk staat er dat hij 10mbps is.

  Het is er 1 van 10/100 mbps, hoe kan ik hem dan toch op 100 krijgen ??

  Ik gebruik windows xp professional.
 • Open de EIGENSCHAPPEN van de lanverbinding (de netwerkkaart) en kies: Algemeen > Configureren > Verbindingssnelheid/Duplexmode. Die staat standaard op AUTO maar je kunt em ook hard op een bepaalde snelheid zetten.

  Overigens, de snelheid moet aan beide zijden gelijk zijn. Hangt ie bijvoorbeeld standaard aan een kabelmodem is 10half de enige snelheid die men ondersteund (doorgaans). Verschillende snelheden/duplexen aan beide zijden leidt tot niet of slecht werkende verbindingen.

  EN ook geldt dat voor normaal gebruik een 10 half verbinding echt wel voldoet hoor. Wil je die 'volblazen' dan moet je al hele FTP-sessies enzo starten, die alleen zijn in staat een verbinding echt vol te pompen met bits. Normaal netwerkverkeer komt prima tot zijn recht bij 10half. ALs het je internetverbinding is zul je veel meer traagheid verderop in het traject hebben en bij drukke webservers dan het kleine stukje in je eigen huis.

  groetjes Edmond
 • Bedankt.

  het gaat dus meer dat ik af en toe bij een vriend ben met me systeem en dan een netwerkje maken dan zetten we nog weleens films over.

  dat gaat denk ik wel sneller met 100 mbit

  overigens als ik die optie op 100full duplex , of 100 tx ? zet dan krijg ik in 1x een icoontje dat de kabel dus niet aangesloten is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.