Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hoe maak ik een Syslog daemon?

Anoniem
roy_startpag
3 antwoorden
 • Ik wil van alle gebruikers loggen welke programma's ze zo op een dag gebruiken. Nou zie ik een oplossing denk ik. In mij router firmware kan ik namelijk Syslog aanvinken, en dan moet ik daaronder het IP opgeven van de PC waar alles gelogd moet worden. Dat is dus mijn PC.

  Alleen vraag ik me af waar alles gelogd wordt? In welke file etc?
  Er staat bij de Syslog optie in mij firmware van de router wel het volgende:

  NOTE: Syslog is a standard for logging system events (IETF RFC-3164). System event messages generated by the router will be sent to a Syslog daemon running on a server identified by this IP address.

  Ik begrijp hieruit dat bepaalde MS Syslog daemon software moet installeren of hoe het ook mag heten. Kunnen jullie mij verder helpen? Hoe maak ik van mij PC een zogenaamde Syslog daemon server? Ik heb XP is het daarmee mogelijk?

  IK heb trouwens de Unex ISO50P broadband routerswitch. Met firmware versie 2.0.2.

  mvg,
  Roy
 • Er zijn programma's te downloaden, zogenaamde syslog daemons. Deze installeer je op een computer in je netwerk. In je router zet je syslog aan en vul je het IP-adres in van de PC waar je de daemon hebt geinstalleerd. Deze daemon slaat dan zijn logfiles op waar je maar wil.
 • Heb Kiwi Syslog Daemon gedownload. Ik ga het wel ff uitproberen allemaal. Hopelijk lukt het. Als iets nie lukt laat ik het wel weer weten. iig bedankt Leo.

  mvg,
  Roy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.