Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hubs

Anoniem
blokkie
7 antwoorden
 • Ik was van plan om mijn netwerk thuis uit te breiden. Heb momenteel een normaal klein netwerkje met 2 computers.

  Hier is mijn plan.
  Pentium 1 computer die als server gaat draaien (Windows 2000 Server) en hier zou ik een hub willen aansluiten. Ik heb een 5 poorts 10Mbps gevonden voor 40 Euro en een (interne)Firewire 4+1xFireWire en een externe 5xFireWire voor 55 Euro. Welke zou ik dan heb beste kunnen nemen? Beide zijn 400 Mbps.

  Helen
 • Tja, welke snelheid heb je nodig? Over welke hardware beschik je al? Zit er in alle computers al een netwerkkaart? Zo ja, 10 Mbit of 10/100? Zit er op alle computer al een firewire aansluiting? Kijk naar het totale kosten plaatje en de gewenste snelheid en een klein beetje naar de toekomst.

  Tenzij je een 10 Mbit hub heb liggen, zou ik er geen meer aanschaffen, zeker niet als die ook nog 40 euro kost. Voor gewon gebruik misschien nog net snel genoeg, maar als je iets meer wilt, dan zou ik toch iets anders kiezen. Dus kijk uit naar een 10/100 hub of switch (afhankelijk van de netwerkaansluitingen die je al hebt) of gebruik firewire. Met dat laatste heb ik nooit een netwerk opgezet, maar het moet wel kunnen.
 • Kan je middels Firewire een netwerk opzetten??????????
 • XP meldt wel dat firewire een 400Mbit verbinding te bieden heeft. Maar veel meer weet ik ook niet. Een firewire hub in niet hetzelfde als een netwerk hub of een USB hub. En de bekabeling is ook anders. Dus of je een speciale linkkabel nodig hebt, tja dat weet ik dus ook niet.
 • Netwerkkaarten heb ik al, zijn allemaal dacht ik 10. Er zit geen firewire aansluiting op de computer..nie eens aan gedacht..

  Het enige wat ik nodig heb is een hub.
 • Okay, dan volstaat de aanschaf van een hub en netwerkkabels. Je beschikt nu nog over een cross over kabel. Deze kan nog worden gebruikt op de uplink poort van de hub. Tja, wat betreft de 5-poorts hub, ik vind die vrij duur, maar gezien wat je wilt, is het niet echt een probleem. Voor hetzelfde geld of iets meer kun je een 10/100 switch bemachtigen. De hub is in de toekomst te vervangen, dus het maakt allemaal niet zoveel uit.
  Zelf heb ik op de HCC dagen een 8 poorts 3 Com hub gekocht met 1 coax aansluiting: 15 euro. Voor een gewoon netwerk met 10Mbit kaartjes prima te gebruiken.
 • Er moeten 2 computers en 2 laptops aangesloten worden. Opzich worden die niet altijd ten volle benut behalve 1 computer (de mijne) dus daarom heb ik een 5 poorts nodig. Maar ik heb tot zo ver nog geen hub gevonden die goedkoper is dan 40 euro en die 5 poorten heeft…

  Ik heb net een aantal switches gevonden met 4 a 5 poorten voor een redelijke prijs, zelfs nog goedkoper dan die hub. Waarom zou ik een switch kopen en geen hub??

  Helen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.