Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Help ik word er niet goed van !!!!!1

Anoniem
None
11 antwoorden
 • ik heb een netwerkje tussen 2 pc met behulp van een crosslink kabeltje
  werk prima! maaaaaaaaaar

  als ik de gedeelde bestanden van de andere computer wil inzien, moet ik elke keer de gebruikersnaam en wachtwoord van die pc invoeren.

  hoe kan ik dit uitschakelen.

  en nu wat korter (hoop ik): ik ga naar mijn netwerklocaties en dan klik ik op computers vlakbij, en dan klik ik op de pc die ik wil weergeven en dan moet ik weer die hele riedel intikken. ik wil er van af. ik wil gewoon meteen kijken.

  help, sos, help :roll:
 • als je gewoon een netwerkje hebt aangelegd moet je er voor zorgen, dat het TCP/IP protocol is geinstalleerd. ook eventjes een statisch "vast" IP adres opgeven. Verder moet op beide PC's client voor microsoft Netwerken geinstalleerd zijn, die doe je onder de netwerkeigenschappen.

  Verder is het van belang, dat als je bestanden wil uitwisselen, er gedeelde mappen en/of schijven zijn.

  Op het moment dat er geen schijven en/of mappen gedeeld zijn, vraagt de computer inderdaad om het wachtwoord.

  Dus als al het bovenstaande van toepassing is, moet het gewoon werken.
 • nogmaals: alles werk goed. alleen blijft hij vragen op gebruikersnaam.

  gebruikers naam van pc1 = bijv. tinus
  als ik vanaf pc2 in pc1 wil kijken dan moet ik tinus invoeren. dat wil ik dus weg hebben. de ip adressen zijn goed ingesteld. anders werkt de verbinding niet. : je weet wel 192.168.0.1 en 192.168.0.2 en de gateway is ingesteld enz.
 • Hij blijft vragen om een gebruikersnaam omdat je niet in een domein zit, je kan dit oplossen door op beide pc´s met dezelfde naam en wachtwoord in te loggen op windows. Indien je met een NT variant (NT4, W2K, XP) werkt, kan je op beide pc´s dezelfde gebruikers aanmaken en de rechten zo instellen dat de gesharde map toegankelijk is voor de useraccount waarmee de andere pc inlogt.
 • en hoe zou ik al die instellingen dan moeten doen. het klinkt vrij ingewikkeld om te doen.
 • Als je nou eerst eens verteld met welke os je draait….
 • ik draai: win2000 pro nl en nu ook dual xp
 • Ok, in gebruikersbeheer maak je op alle pc´s dezelfde gebruikers aan met dezelfde wachtwoorden, als je iets shared, geef je vervolgens de gebruikers toegang zoals ze dat moeten hebben. Als je nu aanlogt op een systeem met een gebruikersnaam en wachtwoord zoals die ook gebruikt worden op de rechten die je zojuist hebt ingesteld op de share, zal hij niet om een wachtwoord vragen.
 • bedankt voor de info. ik ga het meteen ff testen
 • Maar als ik nou op 2 pc's wil kunnen gamen??
 • Kijk even of in netwerkomgeving > eigenschappen > bij primaire netwerkaanmelding, even kijken of Windows-aanmelding is geselekteerd in plaats van iets anders.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.