Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk doorzoeken

Anoniem
[DarthV]
6 antwoorden
 • Bij ons doet het volgende probleem zich voor:
  We zitten in een bedrijf met 150 pc's daarvan zitten 130 gebruikers op 3 nieuwe 100mbit 3com HUB's. De andere 20 zitten op 2 hele oude KPN HUB's (bouwjaar 1988 :o ) :o Was mijn reactie toen ik hier voor het eerst kwam. De snelheid bedraagt maximaal 10Mbit.
  Dus als er een pakketje wordt verzonden naar een gebruiker die toevallig op die HUB zit draait het netwerk 10Mbit in plaats van 100.
  De aansluiting van zo'n HUB is ook niet normaal. Op de 3com zitten ze allemaal netjes 1 voor 1 aangesloten met UTP connetctor, en op de KPN zit alles gebundeld in 1 grote soort LPT1 stekker.

  Nu willlen wij graag weten welke gebruikers op die verkeerde KPN HUB's zitten aangesloten. Omdat de vorige systeembeheerder niets heeft gerigistreerd gaan wij dat nu doen. Er zijn wel een paar genummerd, maar dat is op die 3Com (+/-40)

  We willen alle gebruikers van zo'n KPN HUB op de 3Com HUB zetten. dat zal geen problemem zijn, Want we knippen de kabel door, zeten er een UTP connector op en doen hem in de HUB. Alleen zullen we willen weten wie aan het einde van dat lijntje zit. We kunnen dat testen met een LAN-tester, maar dan zouden we bij elke aansluiting langs moeten gaan en dat is onbegonnen werk.

  Is daar een soort van programma voor? of hebben jullie misschien andere ideen?
 • Simpel op een avond ofzo wanneer er niemand gebruik maakt van de computers haal je even de stekkers los van de 100mbit hubs (behalve voor de uplinks natuurlijk). Vervolgens doe je een ping sweep en zie je zo welke hosts nog actief zijn. Weet je niet wie welk ip adres heeft dan zou je nog kunnen sniffen op netwerk verkeer en kijken naar netbios broadcasts want daarbij staan de computernamen.

  Het makkelijks zou dit gaan met een linux machine.
  Heb je een windows machine dan kun je hier een kijkje nemen voor de tools die nodig zijn:

  http://www.webattack.com/freeware/network/fwnetinfo.shtml
 • Als je de aansluitingen van de KPN HUB verhuist naar de 3com switch, kan je met de monitor tool van 3Com zien welk ip-adres op welke poort zit.
 • Venzent werkt dit ook op 3com hubs ?

  Jan had het namelijk over 3com hubs en niet switches en ik weet niet of die hubs van 3com "slimme" hubs zijn en dit soort tools daarop werken.

  Het zou kunnen hoor maar ik weet niet.
 • Dat is misschien precies wat ik zoek.
  Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Kun je dan van afstand op de HUB inlezen via de admin's pc of vanaf de server?
  Misschien meer uitleg?
 • [quote:d7187c2b64="[DarthV]"]Weet je niet wie welk ip adres heeft dan zou je nog kunnen sniffen op netwerk verkeer en kijken naar netbios broadcasts want daarbij staan de computernamen.[/quote:d7187c2b64]

  Computernamen zijn ook allemaal niet gerigistreerd :x . Eeen paar wel op naam van werknemer, maar dan houd ik zeker nog 50% van alle computers over waarvan ik de locatie, ip-adres, computernaam niet weet.

  Bedankt voor die link. Ik ga daar ook even in rondneuzen. als ik wat bruikbaars vind hoor je het wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.