Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Andere PC's besturen via netwerk

Anoniem
Zander
4 antwoorden
  • Hallo,
    Ik heb thuis een klein netwerkje die aangesloten zijn op een router, de router is weer aangesloten op de kabelmodem. Dit netwerk werkt perfect, dus daar geen problemen mee. Nu staat de ene computer op de zolder, en de andere beneden in de huiskamer. Graag zou ik de computer boven op zolder even willen overnemen, zodat ik wat kan doen op die computer. Welk programma zou ik daarvoor moeten gebruiken? Ik heb al een beetje rond gekeken, zo kwam PC Anywhere naar boven.. Is dat programma ook geschikt voor thuisnetwerken? Want als ik de website bekijk, lijkt het erop dat dit programma alleen geschikt is voor benadering van buitenaf, en dat wil ik niet. De beide pc's draaien trouwen allebei op WindowsXP.
    Alvast bedankt!
  • PCAnywhere werkt, net zoals VNC, PCDuo en vast nog enkele andere. Deze kan je bijna allemaal instellen dat ze niet alleen binnen je eigen, maar ook buiten je eigen Netwerk draaien en contact opnemen met andere PC's (waar de client op staat)
  • Als beide computers XP draaien kun je ook de ingebouwde mogelijkheid van XP gebruiken om een andere computer over te nemen.
  • Als je voor VNC gaat (welke gratis is) zou ik gaan voor TightVNC, de beeldopbouw is veel beter en je kan ook een pc overnemen middels je browser, heb je dus helemaal geen client nodig, werkt perfect….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.