Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netwerk 100Mb TRAAG / erg veel fouten !!!!

Anoniem
G_ij_s
4 antwoorden
 • Ik heb het probleem dat het netwerk erg langzaam is…. Als ik bv Norton Ghost gebruik en ik gebruik de optie "Multicast" dan krijg ik zoveel collisions dat de server zegt dat de kabel niet verbonden is.

  Wat ik wel kan gebruiken is Unicast maar ja das weer heel traag.

  Een ander probleem is dat de werkstations niet altijd een IP krijgen van de DHCP server wat natuurlijk weer voor problemen zorgt…. Systemen krijgen ook heel vaak van de DHCP server hetzelfde IP adres…. Waardoor ik weer op de meeste schermen krijg dat het domein niet beschikbaar is of dat ik een IP-adres conflict heb.

  Ik heb het DHCP probleem tijdelijk opgelost door ieder MAC adres in te voeren en zo dus allemaal een vast IP te geven… Dit gaat wonderbaarlijk wel goed. Maar goed zo hoort het dus niet…..

  Hoe kan ik dit oplossen ? Ik heb geprobeerd verdachte kabels te vervangen maar dat heeft verder geen nut gehad. Ik dacht nog even dat de router misschien het probleem was inverband met de DHCP server maar dat is het ook niet….

  Ik draai Windows 2000 Advanced Server met Windows 2000 professional werkstations.

  Er is iets serieus fout in mijn netwerk. Wie kan mij helpen ?
 • Als je de dhcp server op windows draait kun je bij de eigeschappen van de dhcp server instellen dat hij controleert op conflicten voor het uitgeven van een ipadres. Dit staat standaard namenlijk op nul.
 • Geweldig….. weer wat geleerd :lol:

  Maar dat verklaard nog niet waarom ik zo traag netwerk heb…. Simpel imagen gaat dus niet he….

  Multicast gaat altijd fout…. en unicast is traag…..
 • Wat zijn de duplex-instellingen van je netwerk? Als je namelijk een hub gebruikt in je netwerk, kun je het beste je netwerkkaarten op half-duplex zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.