Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Beveiliging draadloos netwerk.

Anoniem
Venzent
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik was vandaag bij een vriend twee straten bij mij vandaan. Via een "speciale"??? scanner was hij in staat om willekeurige telefoongesprekken bij ons in de buurt mee te luisteren, van mensen met draadloze telefoons. Nu wil ik via een draadloos netwerk onze adsl aansluiting delen met mijn dochter. Scheelt me boorwerk door plafond en zichtbaar kabelwerk. Vragen:
  -Kan iemand dan via mijn verbinding "mee-internetten"?
  -Kan iemand mee-kijken terwijl wij internetten?
  -Zo ja, is dat te voorkomen?
  Of toch maar gewoon een draadje trekken?

  Alvast bedankt, Dirk
 • Een draadje trekken is natuurlijk veiliger dan wireless, maar met een SpeedTouch 570 modem, moet er op iedere wireless-client die wil internetten een bepaalde code ingetoetst worden tijdens de installatie van de software. Deze code staat onder op je modem. Een buitenstaander weet deze code natuurlijk niet.

  Verder kan er als extra optie encryptie gebruikt worden, wat de verzonden data nogmaals codeert.
 • Middels encryptie (128 bits) kunnen ze eventueel de data wel zien, maar niet lezen. Ik denk niet dat iemand zal proberen deze data te encrypten aangezien de data van een particulier niet interessant is.
  Verder hebben sommige accesspoint de mogelijkheid om de mac-adressen van de netwerkkaart in te voeren. Als je wilt inloggen met een andere netwerkkaart gaat dat niet. Wel is het voor heel slimme jongens mogelijk een mac adres te faken, maar dan moeten ze wel eerst jouw ingevoerde mac-adressen weten.

  Suc6
  RS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.