Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Kan 2de domein-server niet toevoegen aan het huidige domein

Anoniem
G_ij_s
12 antwoorden
 • Ik wil graag een tweede domein-server toevoegen aan mijn huidige domein.

  Het probleem is echter dat ik geen contact kan maken met het domein volgens dcpromo…

  Terwijl ik WEL! het domein-server kan opzoeken met

  nslookup domeinnaam.nl
  nslookup 172.16.1.1 (ip van de domein-server)
  en met nslookup PC-naam

  Ik krijg hier geen foutmeldingen in.

  De exacte foutmelding:

  The domain "domein-naam" cannot be contacted. Ensure that the DNS domain name is typed correctly.
  This Condition may be caused by a DNS lookup problem. If this domain was recently created, its name may not yet be registered with the domain naming service.

  Heeft iemand enig idee ?!?!?
 • Heb je wel de DNS ingeschakeld?
 • Is het domeinnaam en de naam van de domaincontroller dynamisch of met de hand ingevoerd, indien hij dynamisch is, even met de hand invoeren…..(zowel domeinnaam als domaincontrollernaam)
 • >Heb je wel de DNS ingeschakeld?

  Ja anders kan ik toch geen domein maken…..

  >Is het domeinnaam en de naam van de domaincontroller dynamisch of >met de hand ingevoerd, indien hij dynamisch is, even met de hand >invoeren…..(zowel domeinnaam als domaincontrollernaam)

  Weet niet precies wat je bedoelt maar ik heb de DNS aan gemaakt door gewoon een nieuw domein toe te voegen….

  Ik heb 2 servers…

  1e server: domein-controller met werkende DNS
  2e server: ook met DNS maar deze werkt dus niet. (zie ik zojuist) Deze server maakt geen updates van het domein (terwijl dit wel aanstaat!).. In de DNS lijst zie ik dus ook alleen de server zelf staan.

  Deze laatste server wil ik dus secondary domain controller maken. Er is alleen volgens DCPromo geen verbinding….
 • Een pc die zich aanmeldt bij het domein en de DNS server gebruikt voor zijn request, wordt geregistreerd in de DNS, zodat ook hijzelf gevonden kan worden. Je kan echter ook statische entry's toevoegen, dus zelf het domeinnaam (met ipadres DC) en/of een pc invoeren, dit wil nog wel eens het probleem voorkomen van een domein of controller hiervoor die niet gevonden kan worden. Indien het werkt, kan je na enige tijd vaak de handmatige entry weer verwijderen……
 • Kijkt die 2e server naar zichzelf voor DNS request, of doet hij die bij de eerste server?
 • >Kijkt die 2e server naar zichzelf voor DNS request, of doet hij die bij de >eerste server?

  Hij kijkt naar de eerste server… Omdat anders NSLookup niet werkt… maar het heeft ook een tijd gedraait dattie naar zichzelf keek maar de lijst blijft leeg….

  >Een pc die zich aanmeldt bij het domein en de DNS server gebruikt voor >zijn request, wordt geregistreerd in de DNS, zodat ook hijzelf gevonden >kan worden. Je kan echter ook statische entry's toevoegen, dus zelf het >domeinnaam (met ipadres DC) en/of een pc invoeren, dit wil nog wel >eens het probleem voorkomen van een domein of controller hiervoor >die niet gevonden kan worden. Indien het werkt, kan je na enige tijd >vaak de handmatige entry weer verwijderen……

  Dit heb ik dus gedaan…. Ik heb een host A toegevoegd voor Server 1. Of bedoel je echt het domein ?
 • Ik begin nu even te twijfelen of je nou ook een domein statisch kan invullen, maar indien mogelijk zou ik het zeker proberen, domeinnaam invoeren, en als ip-adres het ipadres van de DC.
 • Ik neem aan dat we hier praten over een Windows 2000 domein?

  Zorg ervoor dat op de eerste domaincontroller de DNS zones (forward en reverse lookup) active directory-integrated zijn. Ook moeten ze dynamische updates kunnen accepteren. Klik hiervoor met rechts op je zone en kies properties. Hier kun je de zone AD-integrated maken en allow dynamic updates op yes zetten. Hierdoor worden namelijk aparte records aangemaakt, de zgn. service-records. Deze records heb je nodig om een extra DC aan het domein toe te voegen.

  Op de tweede server zet je in de TCP/IP properties het IP-adres van de eerste server bij DNS neer. Dan kun je DCPROMO draaien en als het goed is moet het nu wel goed gaan. Als je er maar voor zorgt dat de zone AD-integrated is en dynamic updates accepteert.

  Tip: wacht even een paar minuutjes nadat je de zone AD-integrated gemaakt hebt. Dit geeft de DNS even wat tijd om de SRV-records aan te maken.
 • Ik heb het bovenstaande geprobeerd maar dat heeft weinig geholpen

  De reden waarom ik een 2de domein controller wilde hebben was omdat ik niet de Exchange Server op de primaire domain controller wilde installeren.

  Maar goed ik denk dat ik nu wel het probleem weet want ik heb net geprobeerd Exchange te installeren en Exchange komt met de melding "Not Enough Rights to Update the Active Directory"

  Dit is vreemd want ik kan verder wel alles in Active Directory maar ik denk wel dat dit er mee te maken heeft…

  Iemand enig idee ?
 • De gebruiker die Exchange wil installeren moet lid zijn van de groep schema admins. Standaard is dit alleen de administrator. Ik weet niet of jij zelf onder een andere naam inlogt…
 • Oei…. Die hele groep scheme admins is bij mij verdwenen.

  Euuhhhh hoe krijg ik die weer terug !??!

  Ik neem aan dat ik niet zomaar weer een scheme admins groep toe kan voegen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.