Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

adsl delen via instabiele pc

Anoniem
Hans.Vosman
19 antwoorden
 • ik wil binnenkort een eigen computer kopen, en mijn moeder wil dan adsl nemen. Haar pc is nauw niet echt wat je noemt stabiel. Haar pc staat bij de telefoonlijn, en mijn pc komt ergens anders. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet de verbinding kwijt ben als de pc van mijn moeder weer eens vast loopt.
  We hebben nu een netwerk met een crossover-kabel, maar de pc die daar aan zit gaat weg en daar komt dan mijn nieuwe pc aan te hangen. zou dat dan anders moeten???
 • Als je bedoelt dat een router/switch een praktische keuze is, ja. Zeker als de server niet betrouwbaar is. De ergenis zal volgens mij alleen maar toenemen. En anders kun je het doen om stroom te besparen vanwege het extra stroomverbruik dat die computer veroorzaakt als je wilt internetten. Neemt niet weg, dat een computer stabiel hoort te zijn. Is jouw oude PC geen goede vervanger voor die instabiele computer?
 • het zou opzich kunnen, maarja: 166 mhz, 16 Mbram

  Hummm
 • Die 16MB is voor Windows (zelfs 95) aan de krappe kant. Kun je uitbreiden? De CPU op zich is niet zo'n probleem. Maarre, 16 MB verklaart niet de instabiliteit.
 • Op een P166 met 16 MB RAM kun je wel perfect een linuxrouter draaien.
  Maar een hardware router heeft meer voordeel in jou situatie denk ik.
  Vooral omdat die vrij makkelijk te configureren zijn kan eigenlijk iedereen er wel mee overweg.
 • zal zijn moeder blij mee zijn……

  gewoon idd geheugen uitbreiden en een hardwarematige router kopen….
 • idd een losse router kopen> kost niet zo gek veel meer.
  Je hebt het geld er zo uit ivm de stroomkosten van een pc die anders altijd aan moet blijven.

  Verder heb ik erg slechte ervaringen met internet delen op een W95 machine…

  oh ja> http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=547199#547199

  t.
 • Nog even de instabiliteit. De link die Teacher gaf toonde toch wel wat onzin. Windows is misschien niet stabiel te noemen, dat wil niet zeggen dat de problemen verklaart. Na een schone installatie weet je waarschijnlijk dat het niet aan de installatie ligt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat op oudere computers met name de CPU of het geheugen een probleem kan geven. De CPU is bijvoorbeeld een keer te warm geweest. Of een verkeerde Bios instelling. Nou ja en dan zijn er nog tich andere mogelijkheden.
 • de cpu trilt wel heel erg (strorend). heeft dat ermee te maken
 • by the way: Die pc gaat waarschiijnlijk naar het grofvuil of de kringloop, dus ik denk niet dat upgraden v geheugen echt zin heeft
 • Dat heeft inderdaad geen zin.
 • na en als je niet aan een router wil. gewoon je moeder smeken of op jouw computer internet mag binnenkomen. als zij dan vastloopt heb jij ook nergens last van :wink: maar goed ik zou lekker voor de router gaan. is wel handig en werkt wel goed :D
 • ik heb van iemand gehoord dat adsl alleen bij de eerste stekker uit de muur kan komen… Klopt dit???
 • Ja, maar dat is niet het hele verhaal. Als je meerdere telefoons parallel hebt geschakeld, dan moet de ADSL splitter (juist) voor het punt komen waar de eerste splitsing zit voor die telefoons.
 • ze moeten toch als je doorlust altijd parallel geschakeld zijn???
  Zo Ja, dan vat ik het "(juist)" niet helemaal…
 • [quote:8f3aa7dc78="ANNErd"]ze moeten toch als je doorlust altijd parallel geschakeld zijn??? Zo Ja, dan vat ik het "(juist)" niet helemaal…[/quote:8f3aa7dc78] De bijgeleverde beschrijving zal dit uiteindelijk wel uitleggen. In het kort komt het er op neer dat de ADSL splitter (1 ingang, 2 uitgangen) direct met de telefoonkabel verbonden moet worden zoals die het huis in komt (ingang). Vervolgens mogen alle telefoons op de ene uitgang worden aangesloten en de ADSL modem op de andere uitgang.
  In sommige gevallen kan dus gewoon in de woonkamer de splitter worden geplaatst omdat er of maar 1 telefoon is of omdat daar een eventuele extra telefoon wordt doorgelust. In alle andere gevallen moet je op zoek naar het punt waar de telefoonkabels zich splitsen. Ga ja op zeker, dan is het punt waar de telefoonkabel het huis inkomt, het makkelijkst te vinden. Omdat elk huis een eigen indeling heeft, is plaatsing van zo'n modem altijd een maatoplossing.
 • wij hebben nu dus nog internet via een enkel lijntje (56k) en "boven" het bureau is er gewoon een lijntje op de muur geplakt in een buisje. Kan íe daar dan wel of niet???
 • Hoeveel telefoons heb je in huis? Indien eentje, is die aangesloten op dezelfde aansluiting? Zo ja, dan zou dat kunnen. Zo nee, dan moet je er achter zien te komen hoe een en ander in je huis is aangesloten.
  De omschrijving "lijntje op de muur geplakt in een buisje" is voor mij niet voldoende. Hoe oud is de woning? Bij oude huizen (pakweg 40 jaar) komt er ergens een vrij dikke buis het huis in. Meestal behoorlijk afgeplakt en/of voorzien van een kapje. In recentere woningen komt er een kabel binnen in de meterkast.
 • wij wonen in een huis van +/- 25 jaar. wij hebben [b:168bfedd90]3 telefoons en een pc met internettoegang via 56k-modem[/b:168bfedd90] , allemaal op [b:168bfedd90]één en hetzelfde lijntje[/b:168bfedd90]. ze zijn dus gewoon doorgelust. op de laatste aansluiting hebben we nu internet. Dat lijntje op de muur is gewoon dat de lijn niet keurig in de muur is weggewerkt, maar in gewoon in een soort electiciteitsbuis is verstopt. das omdat we boven geen telefoon hadden en daar de pc wilden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.