Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Kobishi router en antenne

Anoniem
Hanniman
5 antwoorden
 • Ik heb net een Kobishi wlan router gekocht (nav goede recentie in lijfblad van april) en die ga ik van het weekend aansluiten (*S*…gelukkig een lang weekend). Ziet er allemaal gelikt uit en als gebruiksaanwijzing klopt moet het met mijn Chello-kabel allemaal lukken.
  Ik begrijp dat ik het pcmcia kaartje moet gebruiken voor het draadloze, maar liever zou ik die voor een notebook bewaren….helaas is gebruiksaanwijzing voor een leek niet duidelijk.
  Het rare is dat er een antenne bij zit (zie ook artikel in C-tot), maar nergens kan ik vinden wat ik er mee kan doen. Zie ook nergens in router iets wat op aansluitingsgaatje lijkt. Voel me heel dom nu….maar weet iemand wat ik met dat ding kan doen en of ik die ipv pcmcia kaartje kan gebruiken?
  (nb, neem aan dat ze bij Kobishi niet in het weekend werken, anders had ik hun eerst gemailed).
  Vast dank
 • Ik heb sinds twee dagen ook deze router kit aangeschaft en zit met dezelfde vraag. Waar sluit je de antenne op aan? Ik heb een email verzonden naar Kobishi, maar nog geen antwoord gekregen.

  Tevens heb ik een probleem met verzenden via outlook express (ontvangen gaat wel goed) en met het uploaden via FTP, (downloaden gaat wel goed). Ik heb de poorten 25(POP3) 110 (SMTP) en 2021(FTP) aangemeld bij ADVANCED SERVER SETTINGS.

  Select Service Public Port No Private IP Address Private Port No
  FTP/FTP-DATA 21/20 192.168.1.1 21/20
  SMTP 25 192.168.1.1 25
  POP3 110 192.168.1.1 110
 • Ik heb ook mailtje gestuurd, als ik wat hoor zal ik het hier melden.
  Morgen heb ik tijd om het ding aan te sluiten, heb dag vrij want ik ga er van uit dat het niet in 1 keer goed zal lopen :wink:
 • Ik heb inmiddels antwoord gehad van Kobishi. De PCMCIA-kaart die in de router moet worden gestopt bevat 2 delen. Het donkere, plastic deel dat eruit steekt kan worden losgekoppeld van de rest. De antenne kabel (male) kan dan in een van de twee female connectors van de kaart worden gestoken. Bij mij was ook zonder deze extra antenne de ontvangst al zeer goed (100 %), dus ik ben weer teruggegaan naar de oude situatie.

  Bij mij werkt het intussen flitsend. Mocht je vragen hebben, laat maar weten.

  Vriendelijke groet,
  Hanniman
 • Merci voor de tips, heb inmiddels ook zelfde antwoord gekregen.
  Aanleg overigens uitgesteld aangezien ik op andere computer uren bezig was met installeren van Norton (en dat mislukte tot mijn verbijstering, maar die ellende staat in het vrusforum :cry: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.