Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Welke opleiding?

Anoniem
AmezorC
5 antwoorden
 • Hi.

  Ik ben op het moment bezig met PDI-2 van EXIN, met W2Kserver, na het behalen van deze cursus wil verder studeren.

  Ik zou graag wat raad willen van mensen die hier ervaring mee hebben, want de cursussen zijn peperduur en ik wil dus de goede keus maken.

  Ik zelf dacht om eerst met MCSA te beginnen, en vervolgens MCSE.
  Is het verstandig om deze cursussen zelfstanding te volgen(i.v.m met extra kosten), of is het beter om hier lessen voor te nemen?

  Zijn deze cursussen altijd in het Engels?

  Alle reacties zijn welkom.

  Alvast bedankt.
 • Gewoon de boeken (die op zich al duur zijn) kopen en deze doornemen.
  Wil je later nog wat testen afnemen, probeer dan via Kazaa aan transcenders te komen, of via een kennis die ze heeft, want ook deze kosten nogal wat.
  Een cursus is leuk, maar praktijk is beter. Probeer ergens te werken, waar je in de praktijk kan doen wat je in je boeken leer (er zijn helaas al zo veel theoretisie onder de MCSE'ers).
  De boeken zijn in het Engels, maar de MS-examens zijn dat ook en als je eenmal weet wat een een bepaalde kreet is, hoef je het voor jezelf niet steeds in het Engels te vertalen.
  MCP -> MCSA -> MCSE is zeker een goed pad wat je kan nemen, vooral omdat je dan ook de moeilijkste even kan overslaan (mijns inziens is dat 70-216)
 • Voor MCSE Windows 2000 is 70-216 een core-examen. Je moet deze dus maken voor het MCSE-traject. Dit is inderdaad het moelijkste examen. Ik heb er uiteindelijk 3 keer over gedaan om hiervoor te slagen.
 • [quote:2de02ad6ad]Helaas is er 1 certificaat van MCSA die niet voor MCSE geldt
  [/quote:2de02ad6ad]
  Welke…. Je kan ze allemaal gebruiken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.