Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

wat is beste systeem voor ADSL?

Anoniem
Peter Vooges
3 antwoorden
 • Ik ben van plan om over te schakelen naar ADSL.

  Ik weet eigenlijk nog zo goed als niets over de hardware die eraan te pas komt.

  Wat is het beste (snelste) systeem? B.v. USB-modem/géén USB-modem, netwerkkaart?…
 • De beste modems (en ook meteen de duurdere) zijn de ethernet modems. Volgens mij zijn de onderlinge verschillen niet zo groot. Waar wel verschil in zit is de extra 's die er bij kunnen zitten. Wil je je ADSL delen en gebruik je een "kaal" modem, dan moet er nog een router/switch achter. Er zijn ook modems die dit allemaal aan boord hebben. Dat scheelt geld, een extra voeding en ruimte.

  Netwerkkaarten zijn bijna allemaal 10/100 Mbps. Erg veel verschil zit er niet meer tussen. Ik geloof dat met name 3Com kaarten erg goed zijn, maar daar is de prijs dan ook naar. Een normale, gangbare kaart heeft meestal een realtek chip en kost zo rond de 15 euro.

  Dan moet er ook nog een splitter in de telefoonlijn geplaatst worden, maar die zit in het pakket van je provider (een USB-modem soms ook).
 • [quote:5d7995a68a="Peter Vooges"]…De beste modems (en ook meteen de duurdere) zijn de ethernet modems…[/quote:5d7995a68a]

  Is dat dan een modem mét netwerkkaart ineen? Ik heb al een netwerkkaart op mijn moederbord (Epox 8RDA+), gebruik ik die dan beter niet, of juist wel? En hangt de snelheid van de verbinding dan af van die netwerkkaart?
  (Ik bedoel natuurlijk niet de snelheid van het netwerk van de provider, maar van hetgeen je zelf "hardwarematig" in de hand hebt)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.