Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos netwerk voor zeer grote afstand?

Anoniem
Krekel
6 antwoorden
 • Ik wil een draadloos netwerk hebben wat een afstand kan halen van 2.0 km, en in het 2e geval 1 km. Is dat mogelijk? :) En is het dan nog redelijk betaalbaar?
 • Het is mogelijk met een straal verbinding, de afstanden die gehaald kunnen worden zijn 7 km, mits "In line of Sight". Is wel prijzig, al weet ik geen exacte prijzen.
 • Ik vrees dat je vanwege het sterke signaal wat hiervoor vereist is tegen vergunningsproblemen aanloopt. Verder, mocht het lukken, hoe veilig is het dan m.b.t. het gevaar dat je ongewild iemand anders z,n systeem met draadloze bediening verstoort? Een optie zou misschien een stel portofoons zijn, waarop je een modem prutst. Maar vaak hoor je met portofoons ook anderen kwekken, dus heb ik ook daar mijn twijfels wat betreft veiligheid.

  Jan de Boer
 • [quote:f22d66729e="J. de Boer"]Ik vrees dat je vanwege het sterke signaal wat hiervoor vereist is tegen vergunningsproblemen aanloopt. Verder, mocht het lukken, hoe veilig is het dan m.b.t. het gevaar dat je ongewild iemand anders z,n systeem met draadloze bediening verstoort? Een optie zou misschien een stel portofoons zijn, waarop je een modem prutst. Maar vaak hoor je met portofoons ook anderen kwekken, dus heb ik ook daar mijn twijfels wat betreft veiligheid.

  Jan de Boer[/quote:f22d66729e]
  De sterkte van het te verzenden en ontvangen signaal is niet bepalend of er al dan niet een vergunning nodig is, maar op welke bandbreedte je zit. De straalantennes zijn vrij in de markt en kunnen zonder vergunning gebruikt worden. De verbinding is niet veiliger of onveiliger dan iedere andere WiFi verbinding, met die verstande dat hij door meer mensen opgepikt kan worden…..Je kan de verbinding relatief veilig maken door gebruik van VPN, eventueel in combinatie met andere encryptie-technieken.
 • Lijkt me inderdaad een beetje onveilig.

  Bovendien: vaak is de verbinding dan nog niet goed. Een simpel Wireless Network is al redelijk duur, dus wat dit zou kosten weet ik niet, maar het zal wel in de duizenden euro's lopen.

  Ik denk dat de 'klassieke' methoden door van bekabelde zooi gebruik te maken nog steeds het handigst is. Bv. over internet of kabel.
 • Kan iemand wat merken en product voorbeelden geven :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.