Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Kan ik crossover kabel gebruiken op m'n (beige)E-tech Router

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb nog 15m crossover liggen en daar wil ik een tweede PC mee aansluiten op die beige/witte e-tech router. Op mijn vorige adres had ik een blauwe ADSL modem router ook van e-tech en daar ging het prima mee want die was auto-sense. Met die nieuwe lukt´t niet en wel met UTP. Ik kan nergens vinden of ie wel of niet met crossover overweg kan en of dat in tre stellen is. Kan iemand helpen?
 • Crossover kabel is in principe alleen geschikt voor een directe verbinding tussen twee computers. Je zou een van de stekkers kunnen vervangen. Het schijnt dat er ook wel converterblokjes zijn.
 • Ik weet dat crossover eigenlijk alleen voor een directe verbinding is maar mijn vorige router (ook een e-tech) kon dus wel UTP én crossover aan. Ik hoop dat deze dat ook kan maar ik kan er geen info over vinden.
 • Volgens mij zijn alleen de relatief nieuwe hubs. switches en routers autodetect. Als er niets over op het doosje of in de gebruiksaanwijzing staat denk ik dat je er van uit moet gaan dat hij dat niet is. Oplossing: (heb je zelf ongetwijfeld ook al bedacht) koppelstukje en een kort crossover kabeltje eraan zetten, zodat het samen een "rechtuit"-kabel wordt, nieuw stekkertje er aan persen met de adertjes in de goede volgorde of een nieuwe straight kabel kopen.

  Jan de Boer
 • Weet je een typenummer van die e-tech router? Vaak kan je dan op de site van Etech wel een handleiding vinden…
 • Het kan gewoon niet. Dit model heeft geen auto sense poorten en is alleen geschikt voor straight.
 • [quote:168d369cd2="koekeeghan"]Het kan gewoon niet. Dit model heeft geen auto sense poorten en is alleen geschikt voor straight.[/quote:168d369cd2]
  Er zijn in de pc shop koppelstekkers te koop die tussen een straigt en crosscable geplaatst moet worden.
 • Met een koppelstekkertje tussen een cross- en een straightkabel ben je nog even ver. Het geheel blijft een crosslink. Het tweede kabeltje moet natuurlijk ook een crosslink worden. Pas dan wordt de totale verbinding een straightlink. Vraag is, of dit qua kosten zinvol is, en je niet beter gewoon een nieuwe straightkabel kunt kopen. Is ook degelijker. Elke extra verbinding is uiteindelijk een zwakke schakel.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.