Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Welke router?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Wie kan mij informeren welke router ik moet gaan kopen om mijn kabelaansluiting optimaal te gaan benutten.
  Momenteel gebruik ik een Netgear RP114.
  Deze heeft moeite met MSN 4.7 (XP).
  Functies als Whiteboard, video, hulp op afstand werken niet.
  Ik wil hiervan af zodat ik met MSN alles kan doen wat het programma kan doen. Immers op een PC die direct staat aangesloten op de kabel functioneren deze onderdelen van MSN wel.

  Dus welke router is beter geschikt of wie kan mij vertellen hoe de Netgear router geprogrammeerd moet worden zodat hij toch MSN door laat.
 • Probeer eens MSN 5 uit. Veel routers werken niet helemaal goed met vorige versies van MSN. En je router moet uPnP zijn, anders gaat het feest helemaal niet door. En dan betekent het dus een andere router. Maar ik zou zeggen probeer eerst eens uit of het met MSN 5 wel werkt, en zoek uit of je een uPnP router hebt.

  mvg,
  Roy
 • Over mijn Netgear router kan betreffende UPnP niets vinden. Moet dan aannemen van niet, jammer.
  Ik heb momenteel een E-tech router in huis. Het kleine blauwe model.
  Op de doos staat uPnP geschikt. Heb deze router nu 1x getest om te kijken wat deze kan. De test was wel tussen 2 PC's in de LAN. Er was geen vershil tussen de Netgear en Etech. Geen WB, Video of Hulp op afstand. Ik moet zodoende concluderen dat niet alles klopt wat er op de doos staat. Van die Etech is ook de laatste firmware update geinstalleerd in de hoop dat dit mijn probleem oplost. Maar nee.
  Nu zit mijn Netgear er weer tussen. Voor video ben ik maar met Netmeeting aan de slag. Dit programma werkt prima door de router.
  Nadeel is dat de 'tegen partij' ook bekent moet zijn met Netmeeting en dit is vaak niet zo. Dit komt naar mijn idee door dat Netmeeting ver weg zit gestopt in Windows. Je moet de weg weten waar dit programma zit verstopt.

  Inmiddels MSN 5.0 binnen gehaald. Deze gaat ik nu eens uitproberen.
 • Met een Draytek Vigor 2200E router werkt het wel goed (99 euro).
  Van de website (http://www.draytek.nl/router/v2x00.php?show=faq)

  Kan ik Netmeeting, ICQ, MSN Messenger blijven de gebruiken achter de router?
  ICQ2000, MSN Messenger 3.6 worden (vanaf firmware 2.00a) grotendeels ondersteund, u hoeft daarvoor niets in te stellen. Er wordt gewerkt aan nog betere ondersteuning voor Netmeeting, MSN Messenger 4.0 en 4.5 inbouwen.

  Prima router, ik heb er zelf ook 1 (adsl)
  maar ook 1 bij een kennis geplaatst (Casema kabel)
  en 1 bij een neef (upc/chello kabel)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.