Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Waar bevindt zich de schedule¿

Anoniem
olivier
10 antwoorden
 • Ik heb voor 1 persoon een agenda aangemaakt. Van hieruit geef ik rechten zodat andere gebruikers deze agenda ook kunnen bewerken en bekijken. (Exchange 5.5 op de server voor mail)
  Voor de schedule wordt exchange plus gebruikt.
  Bij de andere gebruikers open ik dan een agenda van een andere gebruiker en klaar is kees.
  Maar de gebruiker moet steeds weer een agenda van een ander openen om die te kunnen bewerken. Ikzelf vind dit nogal een omslachtige manier van werken. Bestaat er een mogelijkheid om met snelkoppelingen te werken???
  Tweede vraag >>> waar bevindt zich nu de agenda. Bij het aanmaken ervan heb ik niet gezien waar deze zich geplaatst heeft. Staat deze standaard lokaal op de machine van de gebruiker? Of staat deze ergens op de mailserver??? Ik heb op de fileserver een map gemaakt waar ik rechten aan geef voor die specifieke agendagebruikers. Hier heb ik dan de *.scd file ingeplaatst. Maar dit werkt voor geen meter. Ik krijg er dan een *.sc2 file bij en dit werkt ook niet. Het is de bedoeling dat de agenda ergens veilig op de server staat.
  Graag een beetje hulp want ik ben hopeloos op zoek naar een afdoende oplossing.
 • Ik heb zelf het volgende gedaan. In outlook heb ik onder alle openbare mappen een nieuwe map gemaakt. Deze bevat afspraakitems. Via eigenschappen heb ik de machtigingen voor de gebruikers gegeven en anoniem en standaard op geen gezet.
  Daarna heb ik voor de desbetreffende gebruikers een snelkoppeling in de outlookbalk gezet. De agenda staat zodoende op de server.

  Suc6
 • [quote:6ba744f2ff="Sellis"]Ik heb zelf het volgende gedaan. In outlook heb ik onder alle openbare mappen een nieuwe map gemaakt. Deze bevat afspraakitems. Via eigenschappen heb ik de machtigingen voor de gebruikers gegeven en anoniem en standaard op geen gezet.
  Daarna heb ik voor de desbetreffende gebruikers een snelkoppeling in de outlookbalk gezet. De agenda staat zodoende op de server.

  Suc6[/quote:6ba744f2ff]
  Oke, maar voor public folders heb je outlook nodig. Wij zijn helaas (licentiekosten) genoodzaakt nog even verder te werken met exchange.
  Dus daar knelt het schoentje.
 • Ik heb het ook over exchange in combinatie met outlook. Alleen aan exchange heb je toch niet veel. Daar heb je een client voor nodig. Welke client gebruiken jullie dan op het werkstation als exchange op de server draait?
 • [quote:cb58dbec39="Sellis"]Ik heb het ook over exchange in combinatie met outlook. Alleen aan exchange heb je toch niet veel. Daar heb je een client voor nodig. Welke client gebruiken jullie dan op het werkstation als exchange op de server draait?[/quote:cb58dbec39]

  Exchange client versie 4.0.993.4
 • Sorry dan kan ik je niet verder helpen. Ik wist niet eens dat er speciale exchange clients bestaan :oops:
  Ik hoop dat je er wel uit komt of dat iemand anders het antwoord weet. Suc6 in ieder geval.
 • [quote:189aa2da83="Sellis"]Sorry dan kan ik je niet verder helpen. Ik wist niet eens dat er speciale exchange clients bestaan :oops:
  Ik hoop dat je er wel uit komt of dat iemand anders het antwoord weet. Suc6 in ieder geval.[/quote:189aa2da83]
  Ik heb het opgelost door outlook te installeren op de clients en dan een public folder te maken.
  Dit ziet er toch stukken beter uit…
 • En werkt fantastisch! :lol:
 • [quote:3040697d5d="Sellis"]En werkt fantastisch! :lol:[/quote:3040697d5d]
  Gelukkig wel… :P
 • [quote:d900a111ab="Sellis"]En werkt fantastisch! :lol:[/quote:d900a111ab]
  Gelukkig wel… :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.