Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

IP adres

Anoniem
jan_dakpan
8 antwoorden
 • Domme vragen bestaan niet, zeggen ze.

  Kan ik mijn IP adres veranderen?
  Ik zit op de kabel bij Chello :-?
 • Niet in de zin van: "wat zullen we nu eens nemen…" :wink:

  Volgens mij is het wel zo, dat als je de modem een bepaalde tijd (een dag ofzow??) uit laat, de dhcp-server een nieuw adres toekend.

  Greetz!
 • Heb ik gedaan, maar toen kreeg ik hetzelfde IP adres terug. Moet ik een andere netwerkkaart plaatsen?
 • je krijgt het ip van chello. dat hoort nou eenmaal bij jou account. deze zou je ook niet met een andere netwerkkaart kunnen veranderen omdat chello deze jou toekent.
 • OK, bedankt.
 • [quote:723b04a847="Anakin"]Volgens mij is het wel zo, dat als je de modem een bepaalde tijd (een dag ofzow??) uit laat, de dhcp-server een nieuw adres toekend.
  [/quote:723b04a847]

  Ligt er ook maar net aan welk modem je van chello hebt gekregen.
  Ik heb nog steeds een Com21 modem (uit de tijd toen chello nog telekabel heette) en dat modem heeft een statisch IP.
 • [quote:7a01643384="jan_dakpan"]je krijgt het ip van chello. dat hoort nou eenmaal bij jou account. deze zou je ook niet met een andere netwerkkaart kunnen veranderen omdat chello deze jou toekent.[/quote:7a01643384]Dat ben ik niet me je eens. Een DHCP-server bij Chello verleent volgens mij een IP-adres aan de hand van het MAC-adres dat hij al dan niet in zijn database heeft zitten. In het verleden kreeg ik wel eens zomaar een nieuw IP-adres nadat de DHCP-server een probleempje had gehad. Je logt toch ook niet in op die DHCP-server om een IP-adres te krijgen? Kan misschien ook nog samenhangen met je modem?

  //InZane, je hebt gelijk! Was dat al weer vergeten :wink:
 • Ik wil ook nog zeggen, dat, als ik mijn andere PC aan dezelfde kabelaansluiting hang, ik een [u:420aa3ba95]ander[/u:420aa3ba95] IP adres krijg. Ik gebruik dan hetzelfde modem, dat ik nu ca. een jaar heb.
  Sorry, mensen, maar ik begrijp het niet zo goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.