Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Veiligheid gedeelde adsl verbinding

Anoniem
jerinkie
3 antwoorden
 • Omdat ik totaal geen ervaring heb met netwerken, even een (misschien ietwat domme) vraag.

  Mijn buurman is van plan om een adsl aansluiting te nemen en informeerde of ik misschien geinteresseerd was om deze samen met hem te delen. Hij zal zorgen voor een router en via een kabel zou het dan mogelijk zijn om deze verbinding te delen. Nu weet ik nog net genoeg van dit alles om te weten dat dit allemaal technisch niet zo'n probleem zou moeten zijn (al weet je dat laatste natuurlijk nooit zeker. Waar ik mij echter meer zorgen om maak is om mijn privacy.

  Is het mogelijk om via de router in de gaten te houden wat wij allemaal "uitspoken" op internet? Als ik de computer totaal erop na sla dan lees ik her en der dat er voldoende software voorhanden is om het netwerkverkeer te monitoren, maar hoe ver gaat dit monitoren eigenlijk. Dit bijvoorbeeld in verband met bankieren via internet e.d.

  Kan iemand mij verder nog vertellen in hoeverre het aantal gebruikers de snelheid van de verbinding zal beïnvloeden?

  Het is niet zo dat ik mijn buurman niet vertrouw, maar het lijkt me toch goed om altijd een gezonde dosis voorzichtigheid in acht te nemen. :-?
 • Zou het niet doen : je geeft zelf al diverse redenen aan.
  Beinvloeding snelheid : je hebt een bandreedte van 80, Wat je ook doet de som van alle gebruikers gaat niet hoger dan 80. Je deelt.
  Kazaa en andere ftp achtige (p2p) programma's pakken nogal wat bandbreedte. Dus potentieel probleem met buurman.
  Of geone downloads van de demo's.
  Nog meer beinvloeding : LAN party houden.
  Het kan ook heel goed gaan hoor , in het begin ????

  Wie neemt het abo, hij dus. Hoe spreek je de betaling af. Wat gebeurt er als de router een reset moet hebben en hij is op vakantie. Ga zo maar door. Virussen : als hij er een binnenkrijgt heb jij die ook zo.

  Doe ook een search op adsl. Er was niet zolang geleden een soortgelijke vraag en iedereen gaf het advies om het niet te doen.

  Succes met je afweging.
 • Verder kun je met behulp van een zogenaamde sniffer alle datapaketten die worden verzonden, langs zien flitsen: wat ook soms onversleutelde wachtwoorden betekent!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.