Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Router: sweex of draytek?

Anoniem
p.blauw
11 antwoorden
 • Hallo,

  ik wil straks ADSL nemen, maar wil er ook een router bij. Aangezien het om een zakelijk netwerk gaat is de veiligheid en privacy (intranet) zeer belangrijk.
  Het gaat om ADSL via ISDN. Ik weet niet welke router ik het beste kan nemen. De Draytek Vigor 2200X van ongeveer 250 euro of een Sweex van ongeveer 50 euro…

  Heeft er iemand ervaring met bovenstaande routers of aanbevelingen voor andere routers?

  En heeft iemand advies voor een ADSL-modem? De Draytek Vigor 2600 heeft een ingebouwd modem, zag ik, maar die schijnt weer problemen met ISDN te hebben…

  Alvast bedankt!
  Sander
 • sweex = leuk voor thuisnetwerkje

  draytek = semi proff.

  heb zelf draytek vigor 2200E en bevalt prima

  instellingsmogelijkheden van de sweex zijn beperkt.
  Draytek is gewoon veel uitgebreider.

  Instellen draytek wellicht iets moeilijker tav sweex, maar zeker de moeite waard.

  Draytek ISDN ervaringen heb ik niet :-?
 • Ik heb dezelfde als Crazy en geloof me, zo crazy is Crazy niet. Draytek is prima. Het modem dat ik gebruik is de door KPN geleverde NON USB modem, Alcatel Speed Touch. Samenwerking is prima.
  Zorg buiten je router en Modem ook voor goede HUB/Switch.
  Ikzelf werk met 3COM Ethernet HUB 8C.
  Al met al goede en bedrijfszekere hardware.
  Succes!
 • ik heb zelf de Draytek Vigor 2200E met kabelbreedband en zeer tevreden ermee; heb recent bij iemand een Sweex routertje geplaatst en moet zeggen boven verwachting tot nog toe, doet (nog) niet veel onder voor Draytek.
  Heb wel gelezen over een veiligheidsprobleem met de firewall-functionaliteit op de Draytek met een aantal firmware-versies; ben er nog naar aan het spitten wat er nou precies loos is/was maar er nog niet uit of het probleem is opgelost, wellicht weten anderen iets hierover?
 • Ik ben erg tevreden over de Sweex. Makkelijk, snel en betrouwbaar. En dan die prijs…
  Ik weet niet om wat voor bedrijf het gaat. Maar ik heb er thuis genoeg aan.

  D.
 • Bedankt voor jullie antwoorden!
  Ik kies waarschijnlijk voor de Draytek. Moet nu alleen nog wat info inwinnen over Draytek en ISDN, maar dat moet wel lukken.
 • Er was met de drayteks een probleem dat zo over de kop gingen bij een portscan. Niet van alle scanners, maar van bv nmap wel.
  Heb het laatst eens bij mijn eigen router geprobeerd (2200E) en die bleef netjes werken. De 2200WE van een vriend van me hield het niet.
  Maar volgens mij had die ook niet de laatste firmware.

  Verder niks aan te merken op de Drayteks. Prima dingen. Mijne draait nu al bijna een half jaar zonder te rebooten.
 • [quote:3243742bd2]Het gaat om ADSL via ISDN. Ik weet niet welke router ik het beste kan nemen. De Draytek Vigor 2200X van ongeveer 250 euro of een Sweex van ongeveer 50 euro…
  [/quote:3243742bd2]
  Ik heb zelf een Edimax van ook rond de 50 euro. Werkt prima, alleen kwam ik tot de ontdekking dat de firewall alleen het inkomende verkeer scant. Uitgaand niet… Ik denk er dus over om een draytec te gaan kopen.
 • Volgens mij "scant" de firewall van de router alleen ingaand dataverkeer; je moet altijd een softwarematige firewall en een virusscanner ernaast gebruiken om bv Trojans het hoofd te kunnen bieden.
  De router zal een Trojan niet blokkeren want de router weet niet of het om "gewenste software" gaat, een virusscanner mogelijk wel.
 • [quote:3d1ff6e233]Volgens mij "scant" de firewall van de router alleen ingaand dataverkeer; je moet altijd een softwarematige firewall en een virusscanner ernaast gebruiken[/quote:3d1ff6e233]
  Ik heb gehoord dat een goede firewall ook uitgaand verkeer kan blokkeren. Dat doet de firewall van mijn router niet. :(
  Een virusscanner op elke pc in het lokale netwerk is vanzelfsprekend. Maar ik heb de lokale firewalls weggehaald omdat het lokale netwerk dan niet goed werkte…
 • Bij een soft firewall kun je doorgaans een "trusted zone" instellen waarbinnen geen problemen zouden moeten zijn, maar ik heb ze ook gehad hoor.
  Mijn Draytek 2200 E bezit, voor zover ik kan overzien, ook slechts de beperkte firewallfunctionaliteit zoals jij beschrijft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.