Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

inloggen op eigen compu

Anoniem
Sjoerd Boerhout
14 antwoorden
 • Beste medecomputergebruikers..

  Ik zit met een praktisch probleem. Ik wil vanaf mijn school op een deel van mijn harde schijf kunnen inloggen om daar bestanden vanaf te kunnen halen.

  Nu zit ik met meerdere problemen.
  Ten eerste: op school kan ik geen programma's installeren, dus het moet gewoon via Internet Explorer of Verkenner kunnen.
  Ten tweede: ik zit thuis met een netwerk, waar een router tussen zit. Mijn computer heeft dus ook weer een eigen ip adres, en onze adslverbinding heeft een ip adres (welke bij mij bekend is).

  Nu is mijn vraag of iemand weet wat ik moet doen op mijn computer (Windows XP Pro) zodat ik mijn hd kan bekijken vanaf afstand.

  Met vriendelijke groet: Martijn Pos
 • Je kan op jouw PC een FTP-server installeren. Op die manier kun je met Internet Explorer een FTP-sessie opzetten naar jouw PC thuis.
 • Zou je misschien willen/kunnen uitleggen welk programma ik het best kan gebruiken, en wat ik thuis en op school moet instellen om de bestanden te kunnen zien?

  Met vr. gr,

  Martijn
 • Je moet om te beginnen FTP server-software hebben. Het maakt niet zo veel uit welke je daarvoor neemt. Zoek even op internet of je ergens een gratis ftp-servertje als War-Daemon kan vinden.

  Verder moet op je firewall TCP-poort 21 doorgestuurd worden naar je FTP-server.

  Verder moet je nog hopen dat je vanuit school mag FTP-en. Dan tik je namelijk in Internet Explorer het volgende adres in:
  ftp://<gebruikersnaam>:<wachtwoord>@<jouw IP-adres>

  Alles wat tussen die haakjes staat, vervang je dus voor jouw waarden. Vergeet de : niet tussen gebruikersnaam en wachtwoord.
 • En dan maar hopen dat de proxy ftp verkeer toestaat op school.

  Suc6
 • [quote:2da2f0c837]Nu is mijn vraag of iemand weet wat ik moet doen op mijn computer (Windows XP Pro) zodat ik mijn hd kan bekijken vanaf afstand. [/quote:2da2f0c837]
  Daar zit ftp op. Zie IIS.
 • hallo
  ik had een vraagje (sorry als het een domme is) maar wat is een tcp poort 21 poort? en hoe kan je je firewall erop doorsturen? en kan je dan een stukje van je harde schijf selecteren wat je dan op eht internet kan zien of is dat dan de gehele harde schijf?
  bij voorbaat dank
  greetz christiaan
 • Met FTP (=File Transfer Protocol) kan je files downloaden of Uploaden. Aan de ene kant heb je een FTP server en op andere pc's de client. Internet Explorer kan ook als client fungeren. FTP gebruikt poort 21 om over internet te kunnen communiceren.
  In de FTP server geef je aan wie welke map(pen) mag zien, dat valt dus helemaal af te schermen. Verder mogelijkheid tot alleen kijken, lezen, schrijven, wijzigen en/of verwijderen. Inlognaam met wachtwoord etc. Heel veel mogelijkheden!

  Wat betreft die TCP poort 21: Op internet wordt het TCP/IP protocol gebruikt om data te transporteren. TCP/IP staat voor Transmission Control Protocol / Internet Protocol en is dus een suite van protocollen voor communicatie en uitwisseling van data.

  Als je achter een router zit en je hebt op je pc een FTP server draaien gaat dus het volgende gebeuren. Je bent op school en maakt via Internet Explorer een connectie naar je FTP server met het volgende commando:
  ftp://<gebruikersnaam>:<wachtwoord>@<jouw IP-adres> Het ip adres is het adres dat je gekregen hebt van je ISP. De aanvraag komt binnen op je router en dan stopt het. Het bereikt je FTP server niet. Wat je dus moet doen is een port redirection instellen op je router. Dan krijg je iets in de trant van : TCP/IP aanvraag via poort 21 op IP adres buitenkant netwerk moet doorgestuurd worden naar Ip adres van de pc waar FTP server op draait.

  Hoe je dat precies instelt staat vast wel beschreven in de handleiding en staat vaak ergen bij de NAT instellingen.

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker is.
  Suc6

  P.S. Als je er niet uitkomt merken we dat wel
 • bedankt voor de info ik snap het al wat bter.
  gegroet christiaan
 • [quote:44d38e4124="het orakel"]bedankt voor de info ik snap het al wat bter.
  gegroet christiaan[/quote:44d38e4124]

  Ik heb nog geen school gezien die een proxy heeft, en dat ie dan ook nog FTP doorlaat. Dan zou de proxy er gewoon uitklappen door het hoge dataverkeer.
 • [quote:2a51482656="blizzie"]Ik heb nog geen school gezien die een proxy heeft, en dat ie dan ook nog FTP doorlaat. Dan zou de proxy er gewoon uitklappen door het hoge dataverkeer.[/quote:2a51482656]

  Er zullen best veel scholen zijn die met een proxy werken, al was het alleen maar op het internetsignaal te routeren. Denk bijv aan een combinatie NT4 met MS proxy 2.0

  Trouwens Kennisnet (waar nu nog bijna alle scholen bij zitten) maakt ook gebruik van een proxy, dus …

  Groeten,
  Roland
 • [quote:c190831280="Sellis"]Er zullen best veel scholen zijn die met een proxy werken, al was het alleen maar op het internetsignaal te routeren. Denk bijv aan een combinatie NT4 met MS proxy 2.0

  Trouwens Kennisnet (waar nu nog bijna alle scholen bij zitten) maakt ook gebruik van een proxy, dus …

  Groeten,
  Roland[/quote:c190831280]

  Volgens mij bedoeld blizzie een combinatie van proxy en een open poort 21.
 • Ok :-? :oops: Snap het, Blizzie heeft gelijk als je het zo bekijkt.
 • ik had ook een vraagje:

  zit er bij winxp een ftpserver ingebouwd?

  als service ofzo??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.