Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

"netwerk" via internet

Anoniem
henkg
4 antwoorden
 • Ik probeer met een vriend verbinding te krijgen tussen onze twee computers via het internet, om te gamen en bestanden uit te wisselen. Zeg maar een soort thuisnetwerk, alleen dan dus via internet. Dit moet toch kunnen??

  Hoe doe ik dit? want ik weet er niks van en op internet kan ik er ook niks over vinden
 • Je bent nieuw op dit forum. Ik zie dat het zelfs je allereerste bericht is. Het is je daarom niet kwalijk te nemen dat je nog bepaalde dingen in dit forum over het hoofd ziet. Helemaal niet erg! Maar sommige vragen zijn al heel vaak gesteld, en op een bepaald moment wordt het een beetje overdone om steeds weer dezelfde antwoorden te geven, omdat ze eigenlijk zo voor het grijpen liggen.
  Mag ik je daarom de raad geven om eens bovenin op de knop zoeken te klikken. Een paar trefwoorden, en het wijst zich verder vanzelf.

  Ook een optie is om in het forum Netwerken of Anders (netwerken) even terug te bladeren. Ik denk dat je dan in no time een heleboel informatie bijelkaar sprokkelt. Om te beginnen je opweg te helpen: Je hebt elkaars IP-adres nodig.

  Succes,
  Jan de Boer
 • Ik heb het forum natuurlijk al wel doorgebladerd, maar ik kan niet vinden hoe ik zo'n 'netwerk' kan klussen.
  Een VPN zou een oplossing zijn, maar daar snap ik écht helemaal niks van. Je moet een ip-adres opgeven en verder niks, maar en zijn toch minstens 28 miljoen mensen met een IP als: 192.168.0.X ??
 • [quote:a8c1b0d6e7="mafkaas"]. . . . Een VPN zou een oplossing zijn, maar daar snap ik écht helemaal niks van. Je moet een ip-adres opgeven en verder niks, maar en zijn toch minstens 28 miljoen mensen met een IP als: 192.168.0.X ??[/quote:a8c1b0d6e7]Dat is een reeks die uitsluitend lokaal wordt gebruikt, b.v. in een thuisnetwerk, en daardoor zullen dat inderdaad wel zoveel miljoen zijn. Maar daar ga je dus niet het internet op. Je hebt blijkbaar iets gevonden, met VPN. Ken ik niet, maar ze zullen inderdaad ongetwijfeld naar je IP-adres vragen. Dat is dus niet dat lokele adres, maar het adres waarmee je op het internet zit. Je komt daarachter door in een DOS-box even in te typen: IPCONFIG. Echter bij een inbelverbinding is dat bij elke sessie een ander adres. Zelf heb ik kabelinternet (Chello), en daar heb ik al jaren hetzelfde adres.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.