Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Advies over wat voor soort Wireless Netwerk

Anoniem
Sellis
3 antwoorden
 • Van draadloos netwerk weet ik niet veel. Een kennis wil graag 2 computers (één boven, één beneden) draadloos met elkaar verbinden. Het gaat er vooral om dat ze samen Internet kunnen gebruiken (ADSL Lite). Het ene systeem draait 98 de ander ME. Het zijn geen mega gebruikers of gamers. Wat raden jullie mij/hem aan? Wat voor soort Draadloos netwerk en welke adapters?
 • Dan zou hij in principe kunnen volstaan met 2 wireless kaartjes die ad hoc ingesteld worden. Via deze kaartjes kunnen ze dan verbinding met elkaar hebben. Hierbij ga ik er wel vanuit dat één pc aan staat en via USB of een netwerkkaart verbinding heeft met internet. Op die PC kun je dan internet delen dmv van een proxy (een gratis proxy vind je bijv. hier).

  Een andere manier is om een router te kopen met een accesspoint erbij in. Kijk bijv. eens op de site van draytek, sitecom of sweex of één van de andere merken die in het forum regelmatig genoemd worden.
  Het voordeel is dat de pc's onafhankelijk van elkaar internet op kunnen, omdat de toegang via de router geregeld wordt en niet via een pc.

  Ik hoop dat dit wat duidelijkheid heeft verschaft. Gebruik ook eens de zoekfunctie op dit forum, er zijn al meerdere topics aan gewijd.

  Suc6
 • Oke dat laatste zal ik ook doen. Maar wat kosten betreft is de eerste optie het meest aantrekkelijk, ga je kijken naar wat het idealste is dan kom je bij de tweede?

  thx voor de tip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.