Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

ADSL met usb modem delen via router

Anoniem
Draayertje
10 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb sinds kort naast mijn gewone pc een laptop. Op de gewone pc heb ik een adsl verbinding van zonnet (family) met een usb modempje, en dat draait als een tierelier.
  Met deze temperaturen heb ik echter geen zin om binnen achter de pc te gaan zitten,maar zit ik liever met mijn flaptop op mijn balkon te internetten. Ik wil dus mijn internet delen, en wel via een router zodat ik niet iedere keer allebei de pc's aan hoef te zetten.
  Mijn vraag is: wat raden jullie aan, een router die usb ondersteund (zoals de vigor 2200usb), of een normale vigor router en een nieuwe ethernet adsl modem, of een router met ingebouwd modem? Het gaat mij vooral om de prijs.

  Alvast bedankt!
 • Ik gebruik al jaren de Vigor 2200USB naar volle tevredenheid. Echter je zult dan nog wel een los accesspoint moeten aanschaffen. Daarnaast heb ik het idee dat USB ietsje trager is, al scheelt het echt niet veel. Als ik nu nog zou moeten kiezen zou ik een Draytek router nemen met alles erop en eran (ethernetmodem - router - accesspoint).

  Suc6 met je keuze!
 • Hoi!

  bedankt voor je antwoord. Ik heb twee modem/routers gekozen waar ik wel interesse in heb. Ik ga mijn usb modem vervangen door:
  - alcatel speedtouch 510
  of:
  - draytek vigor 2600 (op het kantoor waar ik werk hebben we ook een draytek, en het bevalt uitstekend)

  Nu het volgende:
  Aan de modem/router komen twee pc's te hangen. Deze waar ik nu op werk en een laptop. Deze pc blijft gewoon staan waar ie staat, naast de modem/router, dus die kan gewoon verbonden worden met een netwerkkabeltje. Maar zoals gezegd wil ik met de laptop echter het hele huis doorsjouwen, dus ik heb nu het liefst een draadloze verbinding tussen de router en mijn laptop. Is dit mogelijk, hoe gaat dit in zijn werk (ik ben helemaal niet bekend met draadloos), welk merk kan ik het beste hebben?

  alvast bedankt!

  greetz,

  RoB
 • [quote:d16b804ee7="Sellis"] Echter je zult dan nog wel een los accesspoint moeten aanschaffen.[/quote:d16b804ee7]
  Dat zegt ie toch!
 • Je kunt ook een Draytek nemen met ingebouwd accesspoint. Scheelt toch weer. Ik heb geen ervaringen met andere merken routers, dus daar kan ik niets over zeggen. Over Draytek alleen maar positief.
  Kijk eens hier voor de verschillende modellen, er staat ook bij welke een ingebouwd accesspoint hebben.

  Suc6
 • Ik had die site gisteren inderdaad ook onder ogen, en ik denk dat ik voor de 2600w modem/router ga. Deze is draadloos, kost iets meer maar dan heb je geen geklooi met kabels door je huis. draytek is wel iets duurder dan alcatel, maar das zo'n 20 euro. Met draytek heb ik ervaring, en ook alleen maar positieve ervaring!
  in ieder geval bedankt voor je advies!

  gr,

  Rob
 • Veel plezier ermee :lol:
 • je kunt ook de E-tech Wireless ADSL modem router + 4p switch kopen. Dat ga ik doen, ikzet m naast de pc van de hele fam. verbind m met een netwerkkabeltje (goedkoper dan draadloos) en mijn pc die doe ik draadloos met een (goedkoop) wireless PCI kaartje. Mn ouders willen geen draad door het huis vandaar. Op www.harddata.nl hebben ze dat modem voor maar 166 euro en zon PCI kaartje voor 38 (je moet ff kijken wat PCMIA kost).
 • Ik heb nu een e tech adsl modem, maar ik heb nogal een poos zitten prutsen voordat ik het ding geinstalleerd EN aan het werk had. En dan nog ziet het er allemaal niet erg professioneel uit. Vandaar dat ik liever een merk kies dat een gebruiksvriendelijke interface heeft EN een professionele helpdesk… Maar in ieder geval bedankt voor je advies!
 • [quote:05cb65c0de="Draayertje"]Ik heb nu een e tech adsl modem, maar ik heb nogal een poos zitten prutsen voordat ik het ding geinstalleerd EN aan het werk had. En dan nog ziet het er allemaal niet erg professioneel uit. Vandaar dat ik liever een merk kies dat een gebruiksvriendelijke interface heeft EN een nederlandse helpdesk… Maar in ieder geval bedankt voor je advies![/quote:05cb65c0de]
  Hoezo? e-tech heeft 0900-ETECHNU. En ku je ook zeggen wat je problemen ongeveer waren? Misschien kom ik er zo ouit. of juist niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.