Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Profielen delen?

Anoniem
Vic
9 antwoorden
 • Hallo,

  ik weet dat ik nu een vraag ga stellen waarmee ik ongetwijfeld word overspoelt met antwoorden of dingen als 'dit leg je niet in één topic uit'. Maargoed. Hier is ie:

  Ik heb een thuisnetwerkje met twee Windows XP computers (ZOLDER en VIC) en een Windows 98 servertje. Nu zou ik graag willen dat ik als ik een van de Windows XP computers opstart, deze het lijstje met profielnamen (voor het aanmeldingsscherm), en alle bij deze profielen horende gegevens van de server halen, zodat het dus niet uitmaakt achter welk van de twee computers iemand gaat zitten.
  Een soort gedeelde profielen dus.

  Wie kan me helpen?

  Vic
 • Dit is niet mogelijk met Windows 98. Als je gebruik maakt van een Windows server (NT server SP 6, Windows 2000 server, of Windows server 2003), ingericht als domain controller kun je aangeven dat de XP werkstations een roaming profile moeten gebruiken.
 • Da's jammer…
  zou zo'n Windows Server draaien op een Pentium I, 150 Mhz met 32 mb ram? :-?.

  Vic
 • Heel misschien krijg je NT-server aan de praat op zo'n systeem, maar echt snel zal het niet gaan. Bovendien is NT verouderd en komen er geen updates meer voor uit.

  Ik zelf heb Windows server 2003 met Exchange 2003 op een 500 MHz K6 met 512 MB. Ook dit draait niet echt supersnel, maar wel stabiel genoeg. Dit om je een ideetje te geven wat je nodig hebt.
 • [quote:07c6050628="Vic"]Da's jammer…
  zou zo'n Windows Server draaien op een Pentium I, 150 Mhz met 32 mb ram? :-?.

  Vic[/quote:07c6050628]

  Windows NT server 4 heeft minimaal 64MB ram nodig win2k Server nog meer, dus dit gaat niet werken.
  Als je 32 MB bijprikt zal win NT wel werken op je systeem, de processor is goed genoeg daarvoor, maar win2k heeft pII 233 nodig minimaal volgens MS, hoewel hij bij mij wel draait op een P Pro 200 Mhz met 256MB Ram, hij draait op zich wel redelijk snel als je maar niet hoeft te werken op dat ding, want het opbouwen van het scherm is super traag.
 • Bedankt voor jullie hulp! :D

  Vic
 • voor hobby gebruik heb ik w2k op een 468 laten draaien en w98se op een 386…..je hebt alleen een beetje geduld nodig 8)
 • Hmmmm…. maar het loopt wel? Ik bedoel: als ik dat domain-controller ga gebruiken duurt het niet veel langer als op een 'gewone' computer?

  Vic
 • Je zou linux kunnen gaan gebruiken met Samba, dat moet aan de praat te krijgen ziijn op een p1. Je zult dan wel wat extra ram bij moeten plaatsen vrees ik. De truc van die roaming profiles is dat hij ze download bij het inloogen en vervolgens pas weer terugschrijft bij het uitloggen dus je gebruikt de Domeincontroller niet erg vaak. Maar het in-en uitloggen zal wel de nodige tijd kosten.

  Het voordeel van linux is dat je het bijzonder kaal kunt installeren en dat alle beschikbare processorkracht gebruikt wordt voor samba en de kernel

  Over toch windows. Hier draait windows 2000 advanced server erg soepel op een p2 350 met 128mb intern. Alleen het opstarten duurt 5 minuten maar dat is ook het enige langzame

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.