Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Hoe kan ik snel van netwerkinstellingen switchen?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik las laatst ergens dat er programma's bestaan waarmee je met 1 druk op de knop snel van netwerkinstellingen kan veranderen.
  Dit is met name handig als je switched tussen je thuis-netwerk en het netwerk op je werk. (laptop-gebruikers). Met name het snel veranderen van het domein is erg handig.

  Ik weet dus niet meer waar ik dit gelezen heb….(:

  Weet iemand soms welk (of welke) programma('s) ik bedoel?
 • Volgens mij heb je dat in een PCM gelezen. daarin werden drie van dit soort programma's getest. Ik zelf gebruik daar ook eentje van en wel Multinetwork Manager van Globesoft.

  Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Het is wel de eerste tijd vrij lastig om goed in te stellen, maar als je de boel eenmaal hebt draaien werkt het prima.
 • OKe TNX
 • hier nog zo'n progje

  http://www.netswitcher.com/
 • Ik XP (prof) kun je gewoon meerdere verbindingen maken en dan de een activeren of de ander ook makelijk
 • Hoe bedoel je meerdere verbindingen aanmaken??? Als je maar 1 netwerkadapter hebt, heb je ook maar 1 LAN-verbinding in Windows XP. Bovendien zit je met bijkomend probleem dat de netwerkauthenticatie niet goed gaat als je PC op een domein is aangemeld en je wil daarna op een ander domein aanmelden. Daar komen programma's als Multinetwork manager om de hoek kijken.
 • als ik goed lees heeft hij de laptop die hij zowel op kantoor (met eigen netwerkgroep) en thuis (onder een andere naam (met een eigen netwerkgroep)) gebruikt
  kan hij nu via iets direct van netwerkgroep wisselen als hij thuis is of als hij op kantoor is
  zonder in al te veel menu's te rommelen
 • Heb goede ervaringen met netswitcher. Meestal hoef je niet te booten.
  Je kan per omgeving heel veel regelen. Zelfs printers, IE settings, (makkelijk als in de ene omgeving een proxy gebruikt wordt en in de ander niet) werkgroepen al dan niet domein. Juist ik heb dus ook een notebook die ik op meerder netwerken moet aanlsuiten.

  Het bedrijf gaat binnenkortn overstappen naar Mobile Net switch. Die zal dus ook wel goed werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.