Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Printprobleem XP - jetdirect -> deskjet

Anoniem
De Geest Van Oirlo
1 antwoord
 • Situatie:
  NT4 SP6a netwerk met ca 40 werkstations op win98SE. Verder 1 desktop en 1 laptop op XP Pro (desktop = testmachine). Verder 2 laserprinters (HP 2100 en 1200); digital Copier (Sharp) en 4 deskjets (HP 940C). De laserprinters en de deskjets zijn middels een jetdirect 170X verbonden met het netwerk.
  Op de server zijn LPR poorten aangemaakt (TCP/IP is ook geprobeerd) met het IP nummer van de jetdirect (is op statisch gezet). Wachtrij is RAW1. De printers zijn op de server geinstalleerd en aan de LPR poorten gehangen. Het printen van de Win98 machines naar alle printers gaat goed. Het printen vanuit XP naar de laserprinters gaat goed, maar bij het afdrukken van een testpagina naar een deskjet rolt de opdracht er niet uit. Printopdracht blijft als job hangen en eigenschappenvenster printer geeft een "reageert niet".
  Vreemde is dat een printopdracht van een win98 pc deze job passeert en dat de server deze gewoon afhandelt en de printer hem wel print.
  Installaties op de werkstations vinden plaats door in de netwerkomgeving dubbel te klikken op een printer. Additionele drivers worden dan geladen.
  Laserprinters maken gebruik van een PCL6 driver.

  Iemand een idee waar ik verder kan/moet zoeken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.