Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerkschijven geven problemen bij meerdere gebruikers

Anoniem
thor2002
2 antwoorden
 • ik draai op één machine W2k in een netwerk. De machine wordt door meerdere mensen gebruikt, dus wordt er veel in en uitgelogd. De eerste gebruiker meld zich aan, geen enkel probleem. Deze kan dus ook op de gedeelde mappen (deze hebben een schijfletter toegewezen gekregen) van de server. Als nu de eerste gebruiker afmeld, krijgt iedere volgende gebruiker (ongeacht wie, behalve de admin) de bekende meldingen : kan netwerkverbinding niet herstellen voor station W:. daarbij de vraag of windows in het vervolg de verbinding toch moet proberen te herstellen. Na 5 keer op OK (5 verschillende, noodzakelijke verbindingen) krijgt de gebruiker in bijvoorbeeld de verkenner de stations te zien met een prachtig rood kruis door de verbinding. Als hij echter dubbelklikt krijgt hij wél de inhoud van de schijf te zien. Helaas willen de programma's die wij draaien niet doorzien dat de verbinding gewoon werkt….En let wel, ik heb hier 45 machines die de verbindingen per gebruiker als het ware netjes resetten en dus gewoon verbinding krijgen!
  Iemand een idee?
  Overigens verschilt deze machine maar in één belangrijk aspect: er zit een printer aan die altijd benaderd moet kunnen worden vanuit het netwerk.

  Thor2002
 • [quote:a55406ce40="thor2002"]ik draai op één machine W2k in een netwerk.  En let wel, ik heb hier 45 machines die de verbindingen per gebruiker als het ware netjes resetten en dus gewoon verbinding krijgen![/quote:a55406ce40]Hoe moet ik dit lezen? Die andere 45 machines draaien op Windows XP of NT4 ofzow?

  Hoe is het netwerk opgezet? Ik neem aan dat er roaming profiles gebruikt worden?

  Misschien locale profielen eens weggooien?

  Als het zo cruciaal is dat die printer altijd beschikbaar is, misschien een HP JetDirect 170 eraan hangen en direct op het netwerk zetten??

  Greetz!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.