Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

verschil ethernet en USB modem

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • ik wil binnekort een abonnement nemen bij zonnet
  maar weet niet het verschil tussen een ethernet en usb modem
  heb geen usb aansluitingen meer over heb wel een ethernet aansluiting
  welke is qua kwaliteit modem beter?
  de een zegt dat ethernet beter is en weer een zegt dat het niet uit maakt
  En dat het alleen maar dient voor uitbreiding van andere computers
  Wat doet een ethernet modem t.o.v. een usb modem?
  en andersom?
  Welke zal ik nemen?

  grtz missy es
 • Ligt er maar net aan wat je wil…

  USB-modem sluit je op een USB-poort direct op je PC aan, een ethernet-modem moet je met een netwerkkaart in je PC koppelen.

  Ikzelf vind Ethernet altijd een verstandigere keuze, aangezien je met een netwerkkaart meer mogelijkheden tot uitbreiden hebt. Stel je wil later nog een 2e PC in een netwerk hangen, dan heb je al een kaart aanwezig. Tevens hebben ethernet-modem (eigenlijk een foute term, meestal wordt er een "ADSL-router" geleverd, toch?) meestal ook een kleine switch erin zitten, wat het opbouwen van een netwerk nog meer vergemakkelijkt.

  Ook kan een Ethernet-modem een hogere snelheid aan. Als je een 8 Mbit ADSL-abo neemt, dan krijg je alleen maar ethernet-modem.

  Maar essentieel is: Voor je ADSL-verbinding maakt het geen verschil! Werkt precies hetzelfde. Alleen is het meestal wel zo, dat als je aanbiedingen bekijkt voor ADSL, dat je het USB-modem voor nop krijgt, en voor een ethernet-modem dan toch al een 80 EUR moet betalen…

  Greetz!
 • Mijn ADSL usb modem heeft het nu al 3 keer begeven (krijg je opeens rood knipperend lampje 8)). Heb steeds van kpn een nieuwe gekregen, maar je heb in die tussen tijd geen internet (wel inbel natuurlijk, maar dat kost zo veel). Ga straks overstappen naar zo'n multipcmodem. Zo eentje met een ingebouwde switch, dus.

  Schijnt dat dat stabieler draait (schijnt dat ethernet sowieso stabieler draait).

  Zie ook dit forum.

  Jochem
 • ik heb dat ook gehas dat mijn USB modem 2x is doorgebrand doordat mijn mobo een iets te hoog voltage aan mijn USB poorten gaf. volgens mijn provider hebben sommige mobo's dat.
 • Ethernet is inderdaad stabieler. Speciaal VIA chipsets (zit op je moederbord ;)) hebben last van instabiele USB.

  Ik zou sowieso voor ethernet gaan. Er zit qua werking weinig verschil tussen de twee, dus daar hoef je je keuze niet vanaf te laten hangen.
 • Vaak krijg je bij ADSL abonnementen een gratis modem erbij. Hier gaat het dan meestal om een USB modem. Waarom geen ethernet modem? Een USB modem kun je niet routen en een ethernetmodem wel. Dit doen ze omdat ze zo weinig mogelijk pc's per huishouden erop aangesloten willen hebben zodat de snelheid capaciteit hoog blijft.

  :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.