Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Vage problemen met het netwerk!

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik heb sinds een tijdje, m.b.v. een router, mijn kabelaansluiting gedeeld over 2 computers (beiden met XP). Nu is echter het probleem dat als de andere computer aanstaat en veel van het internet gebruik maakt (dus bijvoorbeeld kazaa, msn en aan het surfen is), dan is het voor mij bijna niet meer mogelijk om te kunnen internetten. Tevens gaat msn bij mij offline, en kan ik mij niet meer aanmelden.
    Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen?? Als je nog meer info nodig hebt (zoals info over de computers o.i.d) laat het me dan ff weten.
    Hoop dat iemand weet wat ik kan doen om dit op te lossen.
  • Ik weet niet wat voor een internet-verbinding je gebruikt, maar misschien is er ruwweg geen bandbreedte meer over!? Of misschien kan de router het verkeer niet goed verdelen?
  • Maar hoe kan het dan dat IK telkens niks meer kan doen op internet, terwijl de andere pc gewoon online etc blijft? De verbinding wordt toch gesplitst over de 2 pc's? Of maak ik nu een denkfout?
  • En ik zei dus:[quote:6dee3a0bf8]Of misschien kan de router het verkeer niet goed verdelen?[/quote:6dee3a0bf8]Als die andere PC Kazaa enzow niet aan heeft staan, dan gaat het wel allemaal goed?

    Tevens, gesplitst is niet het goede woord. Het is niet zo dat een router een verbinding in 2-en splitst, helft voor de een, helft voor de ander… Een router zorgt ervoor dat een internet-verbinding door meerdere PC's te gebruiken is. Als 1 PC de bandbreedte opslurpt (4 bestanden downloaden met Kazaa ofzow), en je 'maar' een bandbreedte hebt van 32 Kbyte/s (ADSL lite ofzow), dan kan ik me voorstellen dat het fout gaat ja…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.