Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

domein controller windows 2000 advanced server

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Hoi, ik ben relatief nieuw met netwerken. Kan iemand vertellen waar ik rekening mee moet houden als ik een domein controller onder win2000 adv serv wil installleren. Ik ben blij met praktische tips verwijzingen en links


  groeten Brian
 • Poeh, da's geen vraag waar één, twee, drie een antwoord op te geven is. Als je serieus iets met w2k server wil gaan doen zou ik adviseren om er eerst een goed boek over te lezen.
 • Op zich een hele goede tip, dat ben ik oook zeker van plan. Echter met mijn vraag over praktische tips vroeg ik indirect ook naar verwijzingen naar goede boeken.

  Verder zou ik het waarderen als iemand in gewoon nederlands uit kan leggen wat een domein controller voor iemand met een computer netwerk tussen de vijf en 10 computers kan betekenen.

  Ik heb een 2 tot 8 gbit adsl verbinding samen met de buren. Ik heb in totaal nu 7 computers op het netwerk. de verwachting is dat er minimaal nog twee bij gaan komen. eb een mail server met 602pro lansuite opgezet, ben van plan een webserver en een ftp server op te zetten.

  Echter ik ben er nog niet uit wat nu beter is; win200as met exchange of aparte proggies als server. Verder had ik als nieuweling begrepen dat een domein controller handig zou kunnen zijn. Waarom weet ik niet. Misschien dat een ander een goed argument voor of tegen heeft?

  groeten Brian
 • Een domaincontroller kan je in je Netwerk gebruiken om de andere pc's op te zoeken.
  Verder kan je als je dan toch een compleet netwerk ga maken gebruikers een directories geven op je server.
  Op je domain-controller (DC) kan je tevens een DHCP-server instaleren die IP-adressen gaat uitdelen voor je eigen lokale netwerk.
  Ook wordt het dan verstandig om op je DC [b:dd75fa1d0f]GEEN[/b:dd75fa1d0f] Webserver, FTP-server, mail-server oid te gaan instaleren, omdat je dan je installatie makkelijker te hacken is (wordt ook door MS afgeraden.
  Op je DC kan je tevens userid's controleren, en ook centraal wachtwoorden gaan instellen. Dus je hoft er niet meer voor te zorgen dat je op alle PC's in je netwerk de wachtwoorden handmatig ingesteld worden.
  Je kan dan centraal printers gaan regelen
  En de voordelen zijn nog veel groter

  Dus om een lang verhaal kort te maken zoek inderdaad een goed boek over netwerkjes en lees die eens door. Ik heb hier thuis maar 7 PC's en regelmatig bezoekers en die kunnen gewoon op mijn Netwerk inloggen en doen en laten wat ze mogen.
  Een goed boek… Ik zou het echt niet weten
 • Beste sjouken en sellis,

  bedankt voor jullie antwoorden. Als ik het goed begrijp, heb ik dus 2 pc's nodig die altijd aan staan. Een voor de domein controller en een voor de ftp web en mail server?

  okay dat is wel te doen! Die dhcp server zou ik inprincipe niet nodig hebben want ik heb een router die dat regeld! Maar dan komt de vraag kijken wat wenselijk zou zijn. De dhcp server laten regelen door de router of deze op de domein controller pc te installeren? Waar gaat jullie voorkeur naar uit? en vooral waarom?

  Oja is het verstandig om eventueel de hardware matige router weg te laten en dit routen over te laten aan de domein controller pc (want deze staat dan immers toch altijd aan)

  Is het wel verstandig dan om op de pc van de domein controller een firewall en virus scanner te installeren?

  goed groeten en ik kjik uit naar jullie antwoorden

  Brian

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.