Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

mogelijkheden van een thuisserver

Anoniem
koekeeghan
8 antwoorden
 • Ik zit eraan te denken om een thuisserver te kopen. Gewoon een simpel systeem, P400 met minimale RAM en een 15GB schijf.
  Mijn bedoeling is om die server online te laten zodat ik mijn computer uit kan zetten en dat die server doorgaat met het downen via mijn peer to peer proggies (Kazaa en Soulseek). Verder wil ik er een SMTP en FTP server op draaien.
  Is het mogelijk om via kazaa te zoeken etc. en dan mijn computer uit te zetten en dat die server alles binnenhaalt ? Zo ja, hoe gaat dat dan in zijn werk ?
 • Dat kan prima. Je moet kazaa dan wel installeeren op de server.

  Die server hoeft geen monitor en toetsenbort/muis. Je kunt nl prima via remote desktop (ingebouwd in 2000/xp prof) of VNC de computer via je andere pc's besturen. Wanneer je de andere pc's uitdoet en de remote verbinding verbreekt gaan de downloads gewoon door.

  Hiervoor moet de pc natuurlijk wel op windows draaien.

  Linux kan het ook, hetzij zonder kazaa, maar wel met bijvoorbeeld mldonkey deze kun je zelfs via een command prompt tekstmatig besturen zodat je zelfs van buitenaf, via SSH, je downloads kunt checken, aanpassen of zefls toevoegen.
 • kan dat dan ook als je een server distro van linux hebt draaien? het gaat hier om clarkconnect
 • Ik weet niet of je met clarkconnect de mogelijkheid hebt om mldonkey te draaien, ik vrees van niet omdat clarkconnect een totale distro is speicaal voor i'net delen.

  Je moet dan dus kiezen voor een 'normale' distro als debain, slack etc en daarin alle netwerkfaciliteiten aanzetten als mail web etc. Dan kun je zeker mldonkey draaien en doen wat je wilt. Kijk anders even op de site van clark over de mogelijkheden
 • Ok dan ! Een server halen dus. Ik heb op het net P1 systemen gezien voor €100, gaat het daarmee lukken ? Om winXP of 2000 te draaien moet je toch minimaal 64MB Ram hebben ?
 • Ik zou niet aan windows 2000/xp beginnen met minder dan 128mb intern. 64 kan misschien maar dat wil je niet. Voor een p1 zou ik zeker gaan voor linux. Dit kan precies hetzelfde en is bovendien legaal gratis.

  Even ter indicatie, ik heb zelf 2000adv server en die draait goed op een p2/350 met 128 intern. Alleen het opstarten duurt lang (5 minuten) maar voor een server is dat geen probleem.

  Ik heb ook linux (debian) gehad op een p1 133 met 64 intern zonder GUI dus alleen een prompt en dat draaide prima. zeker voor de dingen die jij noemt gaat dat goed. Wanneer je aan samba begint (filesharing, evt roaming profiles) dan kan het trager worden maar ik denk dat zelfs dat wel moet lukken.

  Ik weet niet of E100,= reeel is voor een p1, ik zou daarvoor wel even vergelijken. succes
 • Aha.
  Maar Linux is denk ik nix voor mij. Ik kan en wil niet met een kale command prompt werken. Ik ben windows gewend.
  Maar 128Mb minimaal ? In de computer van mijn ouders draait op W2000 met 96Mb en dat gaat prima. Nou prima, dat ding is zo traag als dikke stront maar het is een maar een p2 350 en er wordt al eeuwen nix aan systeemonderhoud gedaan.
  Wat is het nadeel als ik er weinig geheugen in doe ? Ik bedien hem toch via mijn andere comp.
 • Daar kan ik zo niet op antwoorden,

  je moet dat gewoon proberen. Tis maar net hoeveel geduld je hebt, dat is namelijk sterk persoonlijk. Voor 2000 is 64 MB minimaal maar voor 2000adv server weet ik het niet uit m'n hoofd. Daarvoor moet je even op de website van microsoft kijken

  edit

  [quote:8d8a300c3b="Microsoft"]
  Here are the minimum system requirements for running the [b:8d8a300c3b]Windows® 2000 Professional[/b:8d8a300c3b] operating system.


  Computer/Processor 133 MHz or higher Pentium-compatible CPU.
  Memory At least 64 megabytes (MB) of RAM; more memory generally improves responsiveness.
  Hard Disk 2 GB with 650 MB free space.
  CPU Support Windows 2000 Professional supports single and dual CPU systems.
  Drive CD-ROM or DVD drive.
  Display VGA or higher resolution monitor.
  Keyboard Required.

  [/quote:8d8a300c3b]

  en
  [quote:8d8a300c3b="Microsoft"]
  Here are the minimum system requirements for running the [b:8d8a300c3b]Windows® 2000 Server[/b:8d8a300c3b] operating system.
  Minimum Requirements

  Computer/Processor 133 MHz or higher Pentium-compatible CPU.
  Memory At least 128 megabytes (MB) of RAM. 256 MB recommended. 4 gigabytes (GB) maximum.
  Hard Disk 2 GB with 1 GB free space. Additional free hard disk space is required if you are installing over a network.
  CPU Support Windows 2000 Server supports up to four CPUs on one machine.
  Drive CD-ROM or DVD drive.
  Display VGA or higher resolution monitor.
  Keyboard Required.
  [/quote:8d8a300c3b]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.