Vraag & Antwoord

Te koop aangeboden

Acer AspireOne

Anoniem
poike
7 antwoorden
 • Blauwe Aspire One te koop. Linux OS en geen HD (SD cards).
  Ik zie af van de verkoop; mijn dochter heeft interesse en die kan ik niets weigeren.
 • Heb je wat specs?
 • Scherm: 8,9 inch, 1024x600; CPU: Intel Atom N270 op 1,6 GHz; system memory: 512 MB; 8 GB HD (Solid state), uitbreidbaar met SD-card.
  Linux Linpus Lite v 1.0.6.E. 2220 mAh Li-ion
  Wireless 802.11 b/g, ethernet, webcam ingebouw met microfoon, SD-cardreader. 3x USB, mic in , headphone out.
  Zie verder de website van Acer
 • Zou je eens kunnen vertellen waarom je niet met Linux uit de voeten kan ?
  Het is namelijk makkelijker, fijner en soepeler dan met Windows (XP) !

  Verder gaat de accu, ook al is die niet zo groot, langer mee onder Linux dan onder welke versie van Windows dan ook.
 • Ik wil het kort houden; ik snap dat het forum ook bedoeld is om te discussieren over onderwerpen, maar dat was niet primair het doel van mijn advertentie.
  Linpus is een uitgeklede versie van Linux, dat kan een reden zijn dat ik er niet goed mee overweg kan, maar ik heb jaren geleden ook al eens SUSE geinstalleerd gehad, wat mij niet veel beter afging. Waar ik bij de ACER (en Linux) vooral tegen aanloop is het ontbreken van drivers voor leuke uitbreidingen. Ik wilde een setje USB-speakers gebruiken: geen linux drivers te vinden. Een losse webcam: idem. Hoewel ik wel wireless kan internetten op mijn thuisnetwerk, laat de filemanager niet toe om de Acer ook op te nemen in het netwerk, waardoor file-uitwisseling via een USB-stick moet. ik weet dat er andere/betere gestripte Linus-varianten zijn, speciaal voor netbooks, maar die ondersteunen niet alle hardware van de Acer (ik heb er ééntje eens geinstalleerd).
  Allemaal niet dramatisch, maar dat gepuzzel kost me te veel tijd.
  Groet
 • Eigenlijk moet ik me bij jou aansluiten op dit gebied. Ik heb ook ooit verschillende linux distro's geprobeerd, maar ik kan er ook maar niet aan wennen. Ik vind linux vooral veel te gebreken hebben que inituiviteit :P

  Ik vroeg om je specs omdat ik nog wel wat kon rommelen met xp ofzo, maar dat is daarvoor echt te weinig (als kleine opzoek en word laptop…).

  Toch bedankt :wink:
 • suse is meer voor de zakelijke markt mijns inziens. Ubuntu vind ik heel fijn om mee te werken. Ook Debian is erg fijn.

  Ik bied 60 euro btw.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.