Vraag & Antwoord

Te koop gevraagd

Wat kost ongeveer een externe cdromdrive?

Anoniem
Margreet57
24 antwoorden
 • Ik weet niet of ik hier op het goede topic zit met mijn vraag maar zoals de titel al zegt: wat kost een externe cd romdrive ongeveer?
  Ik ben nieuwsgierig daarnaar i.v.m. een laptop (een ouwetje)(Compaq Contoura) waar alleen een floppydrive op zit. En aangezien ik nergens meer de systeemfloppy's van Windhoos 95 kan vinden (heb heel internet al afgestruind) dacht ik dat een externe cd rom drive wel wat was om de Windows 95 opnieuw op dat ding te installeren. Een installatie cd van windows 95 heb ik nog wel.
  Ik heb een Norton Antivirus gedesinstalleerd en hij blijft hangen bij: "windows wordt nu opnieuw opgestart". Gebruiken doe ik um alleen voor spelletjes die niet onder XP willen draaien. Dos-spelletjes dus.
  Specificaties kan ik niet geven omdat hij niet verder opstart.
  Alvast bedankt.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • http://www.vergelijk.nl/cd_dvd_speler?gclid=CKHM0rqIgpoCFZSD3godxz4qFA

  hier staan er een paar dus paar tientjes
 • Ik kan je de diskettes wel op cd leveren…
  dan kun je er zèlf weer 13 diskettes van maken en vervolgens windows 95 NL installeren…. :D


  (ik hou niet van weggooien en ik heb alle versies nog….zèlfs windows 1.0)
 • Nou Outlaw, ik heb wel belangstelling. (hou zelf ook niet van weggooien, kan altijd nog) Wat wil je er voor hebben?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Uh..vanSchapen, zijn die externe cdromdrives met een USB stekker? Of kun je er ook krijgen met een andere( uh..PS2 stekker of zoiets). Dat ouwetje heeft geen USB poorten nl.. Moet ff wat corrigeren: het is een Compaq Contura 430c. (zag ik bij het maken van deze foto.)
  Kan me herinneren dat er een 600Mb hdd in zit, maar de cpu en geheugen enzo weet ik niet meer.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • usb en firewire ,maar dat zal op dat ouwe ding ook niet zitten
  dus einde verhaal het gaat je niet lukken
 • …een cd kost tegenwoordig ong € 0,20 en een oude envelope met een postzegel erop .. reken maar even uit …. dat gaat wel in de papieren lopen… PM me je adresgegevens maar even dan zorg ik dat het aankomt binnenkort… de diskettes lieten zich gewillig naar mijn harde schijf kopieëren dus denk ik dat alle data er wel op staat… garantie geven kan ik je helaas niet want ik heb ze nu niet even getest op een pc.. maar volgens mij gaat het wel werken want ze hebben ooit prima gefunctioneert… aangezien diskettes tegenwoordig vrij duur zijn zou ik ze tijdens de installatie gewoon iedere keer even op één en dezelfde diskette kopieËren vanaf de cd … dan kost het je maar één diskette… ;-)
  ik hoor het wel..
  8)
 • ALternatief (indien mogelijk), is de HD koppelen aan een andere computer, de win95 bestanden kopieren naar die HD en daarna zou de installatie gestart moeten kunnen worden. Bestanden kunnen eventueel ook via een ZIP drive/printerpoort worden gekopieerd. Er zijn mogelijk ook nog wel een CD-speler te bemachtigen die via de printerpoort werkt. Zo'n adapter heb ik wel, de bijbehorende CD-speler ontbreekt helaas.
 • Je probleem is dus al opgelost. Toch 2 dingen:

  Op dit soort oudere laptops staan de installatiebestanden dikwijls al op de harde schijf. Dit om te voorkomen dat w95 bij updates of wijzigingen naar 'de originele windows-cd' ging vragen. Voordat ik 14 diskettes ging maken zou ik dus even met een DOS-floppy starten en kijken of er een directory met installatiebestanden (zal wel Win95 of zo heten) aanwezig is. Daarin zou dan een setupbestand moeten staan, dat je kunt starten. Je hebt dan ook nog de kans dat de juiste drivers al aanwezig zijn.

  Als je deze computer alleen gebruikt om oude DOS-spellen te spelen, waarom installeer je dan Windows 95 en niet gewoon DOS?
 • Ik denk dat het probleem al is opgelost… het blijft stil in mijn PM-box… :wink:
 • Outlaw, je hebt bericht. Tenminste ik hoop dat ie aangekomen is.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Dank voor de reacties. Ik blijf er voor open staan.
  En ga alle suggesties uitproberen.
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Ik begrijp dat je een (desktop) pc hebt met Windows XP? Je zou onder XP Virtual Box van Sun kunnen installeren.

  Met dit programma kun je simpel gezegd een virtuele computer aanmaken. Je kunt dan elk willekeurig besturingssyteem installeren en verwijderen zonder dat je XP aangetast wordt.

  Ik gebruik het programma zelf om Debian Linux te draaien. Darnaast heb ik al verschillende versies van dos en windows draaiende gehad.
 • Hans, het was niet mogelijk de hdd uit de laptop te halen. Een zipdrive zou een mogeijkheid kunnen zijn want ik heb er wel een printerpoort op zitten. Aan de adapter alleen zonder de cdspeler heb ik niet veel, hoewel het wel goed aangeboden was hoor.
  Jan, ik had een startschijf van de laptop dus daar heb ik um mee opgestart. Wat ik vond in de Doslijst was wel een backup, maar dat was van IE5 (ik heb jaren geleden ooit es geprobeerd via dat modemkaartje die er in zit een upgrade te installeren maar die is dus mislukt) Ik vond geen directory als zodanig met installatiebestanden. Dus dat heeft niet veel geholpen.
  Rolla, goed bedoeld hoor, maar als ik de opties zo naga denk ik toch dat ik via de installatiediskettes van Outlaw te werk ga.
  Nou vind ik het vreemd dat de laptop bij herstart blijft hangen in zn "windows wordt nu opnieuw gestart". Normaal gesproken zou je toch een venster moeten kunnen zien waarop Norton verder gaat met zn de-installatie?
 • Ja, je zou verwachten dat Norton verder gaat met de deïnstallatie. Nu is het verwijderen van Norton gerenommeerd moeilijk. Norton heeft er zelf een Removal Tool voor, omdat er na een gewone deïnstallatie nog van alles achterblijft, ( http://service1.symantec.com/support/inter/tsgeninfointl.nsf/nl_docid/20050411155130924?OpenDocument&seg=hm&lg=nl&ct=nl ) maar daar heb je niet veel aan nu Windows niet volledig opstart.

  Waarschijnlijk een overbodige vraag, maar heb je al geprobeerd Windows in de Veilige Modus op te starten?

  Verder wordt Windows 95 nog gestart vanuit DOS. Je kunt met je opstartdiskette starten en dan Windows starten door achter de DOS-prompt WIN te typen. Nu meen ik me te herinneren dat als je tijdens dit opstarten de shift-toets ingedrukt houdt er géén andere programma's geladen worden. Het zou dus kunnen zin dat ook de (halfafgewerkte) uninstaller van Norton dan niet wordt geladen en je dus gewoon in windows terechtkomt.

  Dan moet Norton er dus alsnog af. Ik hoop dat de removaltool niet te groot is voor een diskette.
 • Nou Jan, een overbodige vraag vind ik dat niet hoor. Ik heb nl nog niet stilgestaan bij een eventuele opstart in de Veilige modus.
  Ik zal de mogelijkheden die je hier aan de hand doet nog es nagaan.
  Bedankt voor het meedenken!
  Groetenissen,
  Margreet.
 • …over een kwartiertje ligt de cd bij de TNT en met een beetje snel geluk morgen in jouw brievenbus…. :D
 • Okee, thanx Outlaw. Stuur je me ff een PB over de regeling van de betaling?
  Groetenissen,
  Margreet.
 • Is het allemaal gelukt? Ik heb een CD liggen waarmee de diskettes aangemaakt kunnen worden (oudje van Bill Gates persoonlijk :D ) en misschien zijn diskettes duur, maar er liggen er hier héél veel!
  André (uit Woerden)


  Trouwens: Windows 95 dateert nog uit de tijd van CD loze PC's. Bij een aantal van de CD's die ik gezien heb (jaaaaren terug) stond er ook een exe op de installatie cd waarmee je de floppen kon aanmaken. Dus dat is mogelijkheid 3 (en ik heb nog héééél veel floppies)
 • Ben der nog niet aan toe gekomen. Aangezien ik eergisteravond bezoek kreeg en gisteren de hele dag en vandaag met mn bestrating bezig ben geweest met de hogedrukreiniger(het was echt nodig, :),denk ik dat ik er morgen mee bezig ga. Ik vond trouwens op de vliering nog een hoop ouwe diskettes die ik ff formatteren ga. Tja, net als dat ouwetje (lappie) zonder cddrive, zal ook die wel zo oud zijn als Windhoos 95. Dus ergens logisch dat er nog geen cd rom drive in zat laat staan een usb drive.
  In feite was die cd met die exe file ook wel makkelijk geweest maar ik wil eerst es proberen of het met deze lukt. Ik hou jullie op de hoogte.
  Groetenissen,
  Margreet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.