Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video probleem

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben vandaag voor het eerst een film van de Sony Mini DV camera naar de pc aan het laden. Nou valt me op dat de kwaliteit op de PC veel minder is dan toen ik het net op de TV bekeek. Klopt dit en wordt het als ik het op DVD brand weer beter, of doe ik iets verkeerd? ik heb het met windows movie maker en met pinnacle studio 8.0 geprobeerd?
 • Waarmee heb je de DV met de PC verbonden? Als je dat met USB1 hebt gedaan, dan heb je slechte kwaliteit, Als je met FireWire gedaan hebt, hoor je goede kwaliteit te hebben.
  Het klopt wel dat het formaat kleiner lijkt dan op de tv. TV heeft een veel kleinere resolutie dan een monitor van je pc.
  Omschrijf anders es wat voor beeld je hebt. Misschien heb je het verkeerd opgenomen.
 • Hoi,

  ik het het verbonden via Firewire (op het mainboard). Dus dat zou goed moeten gaan. Het beeld dat ik zie kan ik het best omschrijven als vlekkerig en wazig. Volgens mij heb ik het niet verkeerd opgenomen, maar bij het verzenden naar de PC gaat er of iets fout of het hoort zo.
 • Kun je misschien ook ff een illustratie op internet zetten ofzo? Het klinkt me allemaal wel heel vaag in de oren, vaag en vlekkerig met firewire.
 • Heeft het niks te maken met een instelling ?

  Je kan bijv. met DV kwaliteit opnemen maar je kan ook met preview kwaliteit opnemen.(tenminste met studio 7 is dat wel zo)

  Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet zeker maar je kan er ff naar kijken…….
 • ik ben er vandaag weer even mee bezig geweest en kom zelf tot de conclusie dat de kwaliteit niet minder is maar dat het er op de PC minder uitziet. ik ga binnenkort de film op DVD zetten en dan op de TV bekijken. Als het dan niet de 'juiste' kwaliteit is dan weet ik het niet meer!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.