Vraag & Antwoord

Videobewerking

JVC videorecorders

Anoniem
phong huynh
4 antwoorden
 • Phong schreef(in een ander topic):

  Hoi Richard,


  Zoals je hier aangeeft dat je zo`n JVC HR-DVS3 videorecorder hebt. Zou ik toch eens graag van je willen weten wat jij van de beeldkwaliteit van jouw videorecorder vindt. Ik heb namelijk de JVC HR-S9700 videorecorder, uitgeroepen tot de videorecorder van het jaar (EISA Award). Wat betreft de beeldkwaliteit ben ik helemaal niet tevreden. Als ik bijvoorbeeld iets van de televisie opneem in SVHS-ET dan heb ik een beetje ruis, soms een stotterend beeld, als je goed kijkt (niet dat het zo opvallend is), en een beetje kleurverschil. Ik heb de volgende videobanden-merken getest: Philips, Sony en TDK. Nou heb ik daarna ook de JVC-SVHS videoband getest, maar de kwaliteit is beter dan een SVHS-ET met VHS-videoband. Eigenlijk zie ik bijna geen verschil tussen een VHS-opname en een opname in SVHS. Het rare is als ik van een SVHS-opname naar een VHS-opname maakt dat de beeldkwaliteit minder is dan een VHS-opname naar een VHS-opname.

  Zelf gebruik ik de volgende videorecorders:
  Sony 630 699,-
  Sony 830 999,-
  JVC 9700 1599,-

  De JVC gebruik ik nauwelijks. Reden is dat ik bijna alles op VHS opneem omdat de SVHS-ET naar m`n mening minder is en de SVHS-videobanden erg duur zijn (€.7,- à 8,- per stuk). En als je dan toch in VHS opneem dan kun je net zo goed een goedkopere montage-videorecorder gebruiken. Zoals je kunt zien zijn de twee Sony’s samen bijna evenduur als een JVC 9700. Eigenlijk vind ik het toch zonde om zo`n dure videorecorder niet te gebruiken, als veel geld uitgeeft dan wil je toch het maximale uit de beeldkwaliteit halen anders kun je net zo goed een goedkope videorecorder aanschaffen. Ik gebruik de JVC 9700 alleen om analoge beelden door te geven aan m`n Sony digitale videocamera zodat ze gedigitaliseerd worden. Dus aan de videokoppen kan het niet liggen.


  Hoop nog iets van je te horen,


  Met vriendelijke groetjes, Phong Huynh
 • Ok, allereerst een kleine bekentenis: ik heb mijn deck gekocht, hoofdzakelijk, omdat ik een dv deck wilde hebben, en de jvc was de goedkoopste die ik kon vinden.

  De S-vhs/vhs kwaliteiten en/of mogelijkheden zijn voor mij puur een extraatje welke er wat mij betreft net zo goed niet op hadden hoeven te zitten.
  Ik heb dus ook nog maar zeer weinig met het vhs gedeelte gedaan.
  De 5 SVHS tapes en 5 VHS tapes die ik bij de recorder kocht staan nog steeds netjes ingepakt in de kast….
  Toevallig heb ik enige weken een serie vhs tapes gemaakt voor een kennis, de bron betrof digitale satTV (DVB) bestanden uit mijn wintv nexus ontvanger welke ik opgeslagen had en laterhand dus naar de videorecorder via S-video heb gestuurd en toen opgenomen op normale vhs tapes, ik vond de beeldkwaliteit overtuigend goed.
  De recorder stond daarbij in de standaart fabrieks instelling, B.E.S.T aan/beeldinstelling "auto/Digital3R aan/Svhs ET uit/Digital TBC aan/video stabilizer uit/auto SP–>LP timer uit.

  Heb jij ook deze instellingen op "standaart" staan?
  Wat jij verteld is overigens eigenlijk niet zo heel raar, jij zegt dat de opname kwaliteit op Svhs-ET niet zo heel goed is en dat een Svhs opname op een Svhs tape beter is , toch?
  VHS=250 beeldlijnen
  S-VHS=>400 beeldlijnen
  SVHS-ET= wordt nergens direct opgegeven behalve als "gelijk aan SVHS"
  Ik geloof dat laatste niet zo…
  Ik denk eerder dat het effectief iets van 320 lijnen is.
  Wat is anders nog het bestaansrecht van "echte SVHS" als je hetzelfde kan krijgen op veel goedkopere tapes?
  Daarbij is er 1 punt welke alleen in de kleine lettertjes staat: voor een zinvolle werking van SVHS-ET moet je "high Grade" vhs banden gebruiken (wat dat dan ook moge zijn?)en functies als slowmotion/fastforward/back en dergelijke kunnen de band beschadigen of versneld doen slijten.
  Tevens is een SVHS-ET band gevoeliger voor veroudering, terwijl nou juist bij echte SVHS het hoofdvoordeel is dat langdure opslag van de tape de kwaliteit niet zo erg aantast als bij gewone vhs tapes.

  Ik zie eigenlijk dan ook niets anders dan redenen die jouw ervaringen verklaren: SVHS-ET is niet gelijk aan echte SVHS.
  Volgens de manual wordt er tevens gezegt dat als je geen correcte kwaliteit videobanden gebruikt de kwaliteit nog slechter kan zijn dan van een vhs opname.
  Je zegt dat videobanden van sony jvc en tdk hebt getest, maar welke kwaliteit?
  Ik tel bij JVC al zo 3 kwaliteiten: PRO,SX en EHG , ik gok aflopend in kwaliteit.
  http://www.jvc.nl/product-list.php?id=60

  Ik denk dat als je de SVHS-ET kwaliteiten echt wilt beoordelen dat je op zijn minst eens zo'n "PRO" cassete te pakken moet zien te krijgen en als dat niet lukt dan in ieder geval een SX-180.
  De EHG tapes zijn gewone supermarkt tapes en (denk ik) niet echt geschikt voor SVHS-ET.
  Houd er ook rekening mee dat al heeeeel lang geldt dat voor goede opnames je eigenlijk geen 240 cassetes moet gebruiken omdat de tapebasis daarvan te dun en instabiel is.
  180 minuten is eigenlijk het maximum voor betrouwbare opnames waar je later nog iets anders mee wilt doen dan alleen maar naar kijken.
  Probleem welke je zult ondervinden is dat een VHS-PRO cassete waarschijnlijk net zo duur (of zelfs duurder) zal zijn dan een SVHS cassete…

  Ik denk dat je beter je moeite kunt stoppen in het zoeken naar een adres voor zo goedkoop mogelijke SVHS cassettes.
  De storingen die jij omschrijft (stotteren-ruis-kleurverlies) kunnen ook komen door een slechte (kwaliteit) scart-s-video kabel….
  Heb je al eens met een andere kabel getest?
 • …..
 • Tja , tegen dv kan nix op…

  Heb je al tijdens het dubben (van svhs–>vhs) geprobeert wat te spelen met de instellingen van het shvs deck?
  Er zijn een aantal instellingen waarvan de manual duidelijk zegt dat je deze niet of juist wel moet gebruiken als je het deck als dub-deck gebruikt.
  Zo kun je bij afspelen de volgende instellingen gebruiken die mogelijk de beeldkwaliteit verbeteren :
  Beeld instelling: EDIT
  Digital 3R: UIT (! zeer belangrijk als het deck voor weergave naar een ander deck wordt gebruikt)
  Digital TBC : AAN ( je kunt ook nog proberen met TBC UIT)
  Video stabilizer : UIT

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.