Vraag & Antwoord

Videobewerking

Analoge video opnemen

Anoniem
ger jansen
5 antwoorden
 • Het is mij onmogelijk om analoge videobeelden op te nemen. In Pinnecle Studio 8.8 met de bijbehorende kaart herkent hij de analoge videocamera niet. Aanvankelijk had ik de PCTV-kaart erin geplaatst, maar ook deze weigert hij te herkennen. Met mijn digitale camera heeft hij (uiteraard) geen probleem.Wie geeft uitsluitsel?
 • [quote:15b13cbff1="Frans de Kruijff"]Het is mij onmogelijk om analoge videobeelden op te nemen. [b:15b13cbff1]In Pinnecle Studio 8.8 met de bijbehorende kaart herkent hij de analoge videocamera niet. Aanvankelijk had ik de PCTV-kaart erin geplaatst, maar ook deze weigert hij te herkennen.[/b:15b13cbff1] Met mijn digitale camera heeft hij (uiteraard) geen probleem.Wie geeft uitsluitsel?[/quote:15b13cbff1]Krijg je foutmeldingen? Wat zegt Studio? Of ziet 'ie hem helemaal niet? Drivers wel goed geïnstalleerd?
 • Beste Frans,

  Als je bij de Video bron alleen de DV camcorder ziet dan mis je een driver.

  Installeer dan bijvoorbeeld de WDM driver van Nvidia.
  Klik op URL: http://www.nvidia.com/page/search.html?keywords=wdm

  Hierna kies je vervolgens deze WDM driver als videobron. En het moet werken.

  Suc6
 • Bedankt voor de reactie. Echter, het werkt nog niet. Mijn pc herkent niet de analoge camera. Ik heb de nieuwe nVidea-driver geïnstalleerd en een nieuwe driver voor de Pinnacle-kaart. Alleen een digitale video-camera herkent hij. Welke stappen moet ik ondernemen om de analoge camera toch herkent te krijgen?

  Frans de Kruijff
 • Moet een analoge bron dan door de pc herkend worden? ik werk ook met analoge bronnen maar deze hoeven niet door de pc herkend te worden, wel de capturekaart.

  Als je een capturekaart voor digitale bronnen hebt zul je nooit of te nimmer analoge signalen kunnen capturen, als je een capture kaart met analoge aansluitingen hebt zul je waarschijnlijk in de studio instellingen de juiste kaart en bron moeten instellen (voor analoog is dit s video of composite). :-? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.