Vraag & Antwoord

Videobewerking

analoog opnemen met Movie Maker via video-ingang ASUS V 3800

Anoniem
None
4 antwoorden
  • 3 jaar geleden kon ik met deze videokaart beelden van mijn analoge Sony-videocamera opnemen, via een capture programma van Asus, Asus live geheten. Ook kon het met de oude moviemaker. Ik sloot de camera dan aan op de video-ingang van de videokaart. Maar inmiddels heb ik Windows XP, met de nieuwste Windows Movie Maker. Capturen wil nu niet meer, er wordt helemaal geen camera herkend, ook niet na de driver van Asus geinstallerd te hebben. Wat moet ik nou? Wie heeft ook deze Asus kaart waarbij het wel lukt?
  • heb je ook de zogenaamde WDM driver voor je videokaart geïnstalleerd? Deze is noodzakelijk om video te capturen. Je kunt deze driver downloaden van de Nvidia website.
  • Jack, bedankt. Inmiddels heb ik die WDM driver bij Nvidia gedownloaded, en met redelijk succes, ik zie nu opnamebeelden in Windows Movie Maker. Maar nu doemen er andere problemen op, nl. over de instellingen van de camera en van de video. In het voorbeeldvenster zie ik wel beeld, maar heel trillerig en flitserig. Wat ik ook instel, het blijft steeds zo. Framerate, diverse PAL's, ik kom er niet uit. Hebben jullie nog meer ideeen? Zijn er overigens ook andere downloadbare video-bewerkingsprogramma's?
  • ik gebruikte zelf altijd een programma van intervideo, winproducer, hiermee kon ik zonder als te veel problemen van een videorecorder opnemen. Je kan van hier een trial downloaden van dit programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.